מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות כולסטרול מותלות בספק?עידו11/08/2010
לדר שלום
אני בן 38 בריא בדרך כלל. אני עוסק המון בספורט ודואג לאכול בריא. ב 2006 חליתי במחלה זיהומית (דלקת גרון ודלקת ריאות שלא הגיבו לאנטביוטיקה) ואושפזתי למשך שבעיים בבית חולים שם לא הצליחו לאבחן מחלה מיוחדת אלא הניחו כי מדובר בזיהום ויראלי שחלף. מבדיקות דם גילו שאני סובל מהיפרגלובולינמיה פוליקלונלית בה IGA גבוה (שרשראות קלות למבדה וקפה) ן IGM נמוך במקצת. עד שנת 2008 ערכי הגלובולין היו ונשארו גבוהים מהרגיל (IGA כ 820 מ"ג). רמת הכולסטרול הייתה תקינה. החל משנת 2009 באופן לא מוסבר רמת הכולסטרול הרע שלי עלתה עד ל 260 (ה HDL מעל ל 63 תמיד). לא חל שום שינוי בהרגלי התזונה שלי. אני עורך בדיקת כולסטרול מידי 3 חודשים ושם לב שרמת הכולסטרול משתוללת בין 210 עד ל 265. האם יתכן כי בדיקת הכולסטרול אצלי הינה שגויה בגלל רמת החלבון הגבוה בעקבות ההיפרגלובולינמיה. אני מצרף את תוצאות הבדיקה האחרונה מהיום
אשמח מאד את תוכל לייעץ
תודה
אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלי
ד''ר אבישי אליס11/08/2010210-260 אינה השתוללות
ישנה סטיה של 10% בין בדיקות עוקבות
איני רואה סיבה לדאגה מהבדיקות ששלחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר
עידו12/08/2010רק ברשותך אני מנסה להבין.
1. אם ערכים אלו אכן אמיתיים, האם אני זקוק לטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול? כיצד ניתן להסביר שעד לפני שנתיים רמת הכולסטרול הכללית שלי הייתה 135 לכל היותר והיום זה מגיע עד 260?
2. האם יתכן קשר בין הגלובולין הגבוה והלא מוסבר לעליה בכולסטרול?
המון תודות
אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)