תוצאות כולסטרול מותלות בספק?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות כולסטרול מותלות בספק?
    עידו
    11/08/2010

לדר שלום

אני בן 38 בריא בדרך כלל. אני עוסק המון בספורט ודואג לאכול בריא. ב 2006 חליתי במחלה זיהומית (דלקת גרון ודלקת ריאות שלא הגיבו לאנטביוטיקה) ואושפזתי למשך שבעיים בבית חולים שם לא הצליחו לאבחן מחלה מיוחדת אלא הניחו כי מדובר בזיהום ויראלי שחלף. מבדיקות דם גילו שאני סובל מהיפרגלובולינמיה פוליקלונלית בה IGA גבוה (שרשראות קלות למבדה וקפה) ן IGM נמוך במקצת. עד שנת 2008 ערכי הגלובולין היו ונשארו גבוהים מהרגיל (IGA כ 820 מ"ג). רמת הכולסטרול הייתה תקינה. החל משנת 2009 באופן לא מוסבר רמת הכולסטרול הרע שלי עלתה עד ל 260 (ה HDL מעל ל 63 תמיד). לא חל שום שינוי בהרגלי התזונה שלי. אני עורך בדיקת כולסטרול מידי 3 חודשים ושם לב שרמת הכולסטרול משתוללת בין 210 עד ל 265. האם יתכן כי בדיקת הכולסטרול אצלי הינה שגויה בגלל רמת החלבון הגבוה בעקבות ההיפרגלובולינמיה. אני מצרף את תוצאות הבדיקה האחרונה מהיום

אשמח מאד את תוכל לייעץ

תודה

אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אלי

ד''ר אבישי אליס
    11/08/2010

210-260 אינה השתוללות
    ישנה סטיה של 10% בין בדיקות עוקבות
    איני רואה סיבה לדאגה מהבדיקות ששלחת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דר

עידו
    12/08/2010

רק ברשותך אני מנסה להבין.

1. אם ערכים אלו אכן אמיתיים, האם אני זקוק לטיפול תרופתי להורדת הכולסטרול? כיצד ניתן להסביר שעד לפני שנתיים רמת הכולסטרול הכללית שלי הייתה 135 לכל היותר והיום זה מגיע עד 260?

2. האם יתכן קשר בין הגלובולין הגבוה והלא מוסבר לעליה בכולסטרול?

המון תודות

אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו