בדיקת ויטמין D

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ויטמין D
    ליאורה
    04/12/2007

ד.נ.
    לפני מספר חודשים שונתה הסקלה של ערכי הנורמה לוויטמין D בדם. בעבר היו ערכי הסקלה 16-36, ועתה ערכיה הם 75-250. האם פשוט שונו המספרים, או האם שונתה הסקלה כולה? ולדוגמה, אם היה לי 20 בבדיקת ויטמין D בדם לפי הסקלה הקודמת, בעוד שלפי הסקלה החדשה יש לי 64, האם בסך הכל ניתן לראות זאת כשיפור המצב (כי 64 זה יותר מ-20) או כהרעה במצב (כי לפי הסקלה החדשה, רמת ה-D בדמי נמוכה היום מהגבול התחתון, בעוד שלפי הסקלה הקודמת הייתה רמת ה-D בדמי בתוך מסגרת ערכי הנורמה)? אודה על הבהרתך. ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ויטמין D

הוספת תגובה

• לאלעד

ד''ר אופיר אביזהר
    05/12/2007

לאלעד,
    הרבה מהחומרים הנבדקים במעבדות - אין לגביהם סטנדרטיזציה בינלאומית, הם שונים מקיט לקיט, מיצרן ליצרן, והמעבדה קובעת את הנורמה על פי בדיקותיה. לעיתים משנים את היחידות של הכמות הנמדדת.
    לגבי ויטמין D ספציפית - יש גם השפעה של גיל, ויש לשים לב שיש ויטמין D שהוא 25 הידרוכסי, ויש 1,25 די-הידרוכסי.
    קשה להשוות ערכים של מעבדות שונות.
    אני ממליץ לך לבדוק את מצבך לעומת הנורמה המצוינת, ולהתייעץ ברופא המטפל.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו