בדיקת סוג דם - הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת סוג דם - הריון
    סילביה
    07/12/2007

היי,

לפני כמה שנים תרמתי דם, בדקו את הסוג ואמרו לי שאני A-.
    אני בהריון בתחילת שבוע 19. ידוע לי כי נשים עם RH שלילי צריכות לקבל חיסון anti-D כדי למנוע בעיות בהריונות הבאים.
    בתחילת ההריון בדקו לי סוג דם ויצא A אבל לא מינוס אלה D-weak ושמומלץ לשלוח לבירור נוסף. עשיתי בדיקה נוספת ולאחר כמעט חודש (זה הגיוני שבדיקת סוג דם לוקחת חודש?) קיבלתי תשובה: A+ DccEe.
    יש לי כמה שאלות:
    לפי מה שקראתי סוג הדם D-weak יכול להתקבל בשני מקרים: אחד כשיש בדם את ה- antigen D אבל בכמות קטנה. במקרה הזה הגוף לא מפתח נוגדנים נגד אותו אנטיגן ולכן אין בעיה ולא צריך חיסון. במקרה השני יש בדם את ה- antigen D אבל חלקי (Partial D). כלומר חסר לו חלק, ובמקרה זה הגוף כן מפתח נוגדנים נגד דם עם RH+ רגיל. השאלה שלי היא האם מהבדיקות שעשו לי אני יכולה להיות בטוחה שאני לא Partial D, ושלא צריכה חיסון? הרופא אמר שלפי הבדיקה האחרונה אני RH+ וזהו, לא צריך כלום אבל לא נתן לי הסברים נוספים כשניסיתי לשאול.
    שאלה אחרת: האם ה-D הזה הוא היחיד שעושה בעיות? הגוף לא מפתח נוגדנים Anti-C למשל? (כי אין לי C בדם).
    האם אני יכולה להירגע ולסמוך על זה שאני RH+ או שאולי כדאי לעשות עוד בדיקות?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת סוג דם - הריון

הוספת תגובה

• לסילביה

ד''ר אופיר אביזהר
    09/12/2007

לא בתחום התמחותי.
    פני לגינקולוג או להמטולוג.

ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו