ברזל נמוך והמוגלובין נורמלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ברזל נמוך והמוגלובין נורמלי
    דנה
    25/12/2007

שלום,

עשיתי בדיקות דם וקיבלתי מס' ערכים מדאיגים:
    ברזל 24.9, פריטין 5.6, פוליק אסיד 3.4, המוגלובין 12.4

פעם האחרונה שבדקו לי ברזל היה בשנת 2002 והוא עמד על 165. מאז ילדתי פעמיים ועברתי כריתת כיס מרה. ההמוגלובין רוב הזמן נע בין 11-12.5
    רופאת המשפחה שלי שלחה אותי לבירור גניקולוגי (לשלול דימומים) ונתנה לי כדורי ברזל.
    האם הברזל הנמוך מסוכן? ואיך יכול להית שהוא כל כך נמוך וההמוגלובין נורמלי? האם זה יכול להצביע על מחלה?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לדנה

ד''ר אופיר אביזהר
    26/12/2007

שלום,

לגוף יש מאגרי ברזל ומנגנונים נוספים שמשמרים ככל האפשר רמת המוגלובין הנחוצה לגוף להעברת החמצן. ההמוגלובין הוא בדרך כלל האחרון להפגע. אם רמת הברזל נמוכה, אם המאגרים לא מלאים יש לחפש סיבה. אצל נשים צעירות - הסיבות הגינקולוגיות הן העיקריות, ואת ציינת סיבות אפשריות אחדות - וזה מה שרופאת המשפחה מחפשת. בגיל מבוגר יותר יש לחפש גם סיבות נוספות.
    הברזל הנמוך בפני עצמו אינו מסוכן, כל עוד ההמוגלובין סביר, אך יש לשלול בעיה שניתן לטפל בה. אם הסיבה היא רק מחזור תקין גדול - נותנים תוספת ברזל.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו