מחסור ב-b12

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור ב-b12
    נדב
    26/12/2007

שלום רב!
    לאחרונה ביצעתי בדיקות דם.רמת ה-B12 שלי היתה 278.רופא המשפחה שלי אמר לי ליטול כדורים בשם "טריקרדיה".כ"כ הוסיף ואמר שעליי ליטול כדורים אלו לפחות לעוד 5 שנים!שאלתי היא,לאחר ברור על התרופה, הבנתי שהיא מועילה במקרים שרמת ההומוציסטאין גבוהה,א"כ איך כדור זה יעלה את רמת הB12 אצלי?אמנם על הקופסה כתוב שהכדור מכיל גם B12,אך האם ישנם כדורים המכילים רק b12,ואולי יהיו יותר יעילים במקרה שלי?והאם לא מזיק לשתות כדור זה במידה ורמת ההומוציסטאין שלי תקינה?(למרות שלא בדקתי אותה בפעם האחרונה)
    יש לציין שאני צימחוני(לא אוכל בשר עוף ודגים),בגיל 26!
    מצטער אם הארכתי,תודה רבה לך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור ב-b12

הוספת תגובה

• לנדב

ד''ר אופיר אביזהר
    26/12/2007

שלום,

יש כדורים של B12 בלבד. ניתן לקבל גם בזריקות אם החוסר גדול וממושך. ואין רע בטיפול משולב כמו טריקרדיה שנותן עוד ויטמינים ממשפחת B שלעיתים קרובות חסרים גם הם. אם אתה צמחוני כדאי שתתיעץ בדיאטנית לגבי מקור חלופי לבשר לויטמין B12 ואחרים. ויתכן שתזדקק מעת לעת גם לתוספת. הטיפול בחוסר B12 הוא ללא קשר לרמת הומוציסטאין.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו