תוצאת בדיקת CRP מאוד גבוהה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאת בדיקת CRP מאוד גבוהה
    ארי
    01/01/2008

שלום ד"ר

הנני בן 60 ולפני חודש ימים חשתי בכאבים בצלעות חזה שמאל ,מלווה בכאבים בזמן נשימה,שיעול, בצילום ריאות אובחן דלקת ריאות וקיבלתי טיפול באנטיביוטיקה זינט

להיום אין כאבים בצלעות ואני בהמתנה לצילום ריאות חוזר בעוד מספר ימים

באותו פרק זמן של דלקת הריאות יש לי כאבים עזים ב-2 הידיים מהכתף ועד כף היד כולל האצבעות, הכאבים מתחזקים יותר בשעות השינה, אני מטופל בכדורי אטופן שמנטרל את הכאבים

בבדיקות דם שבוצעה , ESR תוצאה 53 ערכי הנורמה 2-37 , CRP תוצאה 4.49 ערכי הנורמה 0.00-0.30

בבדיקת דם נוספת שנעשה בחדר מיון לאחר 48 שעות

תוצאה CRP 72.91 ערכי הנורמה 0.00-5.00

כרגע אינני מטופל בכל אנטיביוטיקה אחרת מלבד כדורי אטופן

האם בדיקת ה-CRP הינה מראה בודאות על דלקתי, או ישנם כיוונים נוספים שכדאי לבדוק אצל רופא , ולאיזה תחום רפואה שייך הנושא

בתודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאת בדיקת CRP מאוד גבוהה

הוספת תגובה

• לארי

ד''ר אופיר אביזהר
    01/01/2008

שלום,

CRP, כמו שקיעת דם, היא בדיקה לא ספציפית ולא תורמת לאבחנה של מחלה ספציפית. כאשר יש מחלה, דלקתית, ידועה - בדיקות אלה טובות למעקב אחר פעילות המחלה ואחרי תגובה לטיפול .
    דלקת ריאות ודלקת בפרקים הן סיבות טובות מספיק לרמת CRP גבוהה, ואין צורך לחפש סיבות נוספות. עליך להתרכז בטיפול בדלקת הריאות ובכאב הפרקים - לחפש סיבות להן ולטפל. כאשר תחלים ותרגיש טוב יותר, וכעבור זמן, בדיקה חוזרת תראה קרוב לודאי רמות נמוכות יותר.

בברכת החלמה מהירה,
    ד"ר אופיר אביזהר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו