מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם במרפאה תעסוקתיתאייל14/06/2011
שלום לרופאים,
אני בן 36, בריא בדר"כ, נבדקתי במרפאה תעסוקתית לפני קבלה לעבודה במקום בו ישנה חשיפה אפשרית לזרחנים אורגנים.
עשו לי בדיקות כלליות של הדם (ביוכימיה), שתן כללי, המטולוגיה וטוקסולוגיה - cholinesterase true כל הבדיקות היו טובות, שתי תוצאות מבין הבדיקות היו חריגות:
bilirubin total היה 1.6 Mg/dL כאשר ערכי הטווח בטופס היו 0.3-1.2 יש לציין שbilirubin direct יצא לי0.3
בבדיקות דם שיגרתיות שעשיתי לפני כשנה, רופא המשפחה אמר לי שכנראה יש לי תסמונת ג'ילבר, הרופאה התעסוקתית ביקשה מימני להביא אישור מרופא המשפחה על כך.
האם אישור רפואי לתיסמונת ג'ילבר נעשה בשיטת האלימינציה בלבד (כל התוצאות תקינות, הבחור בריא ויש רק חריגה קלה בבדיקת הבילוריבין) או שיש בדיקה גנטית ישירה לכך, שתיקח זמן ארוך ותעכב את חתימת הרופאה התעסוקתית.
בדיקה שנייה:
תוצאת ה cholinesterase true
(אני חושב שקוראים לזה גם ? Acetylcholinesterase)
הייתה נמוכה ע"פ ערכי הטווח שבטופס.
הטווח הרשום היה בין 11000 ל 18000 U/L ושלי היה 10362.
יש לציין שאני עדיין לא התחלתי לעבוד במקום העבודה ולכן לא נחשפתי לזרחנים אורגנים,כמו כן אני גר כרגע במרכז ולא נחשף לחומרים מיוחדים.
מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם יש לכך השלכות בנוגע לאפשרות העבודה שלי שם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם במרפאה תעסוקתית - תגובה
ד''ר אבישי אליס14/06/2011תי הבדיקות תקינות
באשר לשאלה הראשונה, צר לי שהרופאה התעסוקתית מתעסקת בזוטות .
שאלה שניה - הרמה תקינה, וברגע שהערך מתחת לנורמה אין משמעות לערך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)