בדיקות דם במרפאה תעסוקתית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם במרפאה תעסוקתית
    אייל
    14/06/2011

שלום לרופאים,

אני בן 36, בריא בדר"כ, נבדקתי במרפאה תעסוקתית לפני קבלה לעבודה במקום בו ישנה חשיפה אפשרית לזרחנים אורגנים.

עשו לי בדיקות כלליות של הדם (ביוכימיה), שתן כללי, המטולוגיה וטוקסולוגיה - cholinesterase true כל הבדיקות היו טובות, שתי תוצאות מבין הבדיקות היו חריגות:

bilirubin total היה 1.6 Mg/dL כאשר ערכי הטווח בטופס היו 0.3-1.2 יש לציין שbilirubin direct יצא לי0.3

בבדיקות דם שיגרתיות שעשיתי לפני כשנה, רופא המשפחה אמר לי שכנראה יש לי תסמונת ג'ילבר, הרופאה התעסוקתית ביקשה מימני להביא אישור מרופא המשפחה על כך.
    האם אישור רפואי לתיסמונת ג'ילבר נעשה בשיטת האלימינציה בלבד (כל התוצאות תקינות, הבחור בריא ויש רק חריגה קלה בבדיקת הבילוריבין) או שיש בדיקה גנטית ישירה לכך, שתיקח זמן ארוך ותעכב את חתימת הרופאה התעסוקתית.

בדיקה שנייה:

תוצאת ה cholinesterase true
    (אני חושב שקוראים לזה גם ? Acetylcholinesterase)
    הייתה נמוכה ע"פ ערכי הטווח שבטופס.
    הטווח הרשום היה בין 11000 ל 18000 U/L ושלי היה 10362.

יש לציין שאני עדיין לא התחלתי לעבוד במקום העבודה ולכן לא נחשפתי לזרחנים אורגנים,כמו כן אני גר כרגע במרכז ולא נחשף לחומרים מיוחדים.

מה יכולות להיות הסיבות לכך והאם יש לכך השלכות בנוגע לאפשרות העבודה שלי שם?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בדיקות דם במרפאה תעסוקתית - תגובה

ד''ר אבישי אליס
    14/06/2011

תי הבדיקות תקינות
    באשר לשאלה הראשונה, צר לי שהרופאה התעסוקתית מתעסקת בזוטות .
    שאלה שניה - הרמה תקינה, וברגע שהערך מתחת לנורמה אין משמעות לערך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו