משהו מוזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• משהו מוזר
    נועה
    07/01/2008

שלום,
    אני חיילת, הלכתי לעשות בדיקות דם עקב נשירת שיער מוגברת...(בערך כבר חצי שנה השיער שלי נושר, כעת הוא ממש דליל/דק)
    עשיתי בדיקות לחומצה פולית, ספירת דם, ברזל, B12 ועוד...כל התוצאות יצאו ממש בסדר, חוץ מחוסר במחסני ברזל -4.4 (ודווקא רמת הברזל שלי טובה 121.3) וחומצה פולית גבוהה-17.4
    לפני כ4 חודשים תרמתי דם-ההמוגלובין שלי היה 12, אם אני זוכרת נכון אפילו 12 נקודה משהו.
    (12.4 בערך)
    לפני כשבוע הלכתי לתרום דם וההמוגלובין שלי היה 10. את בדיקות הדם ביצעתי לפני כחודש. איך ירד לי כ"כ ההמוגלובין בזמן כה קצר? והאם אין סתירה בין בדיקות הדם לרמת ההמוגלובין? הרי המוגלובין קשור לברזל וכמו שכבר ציינתי, הברזל שלי ברמה לא רעה...יכול להיות שהייתה טעות בבדיקות הדם?
    רק אציין כי אני אוכלת בשר.
    אני לא יודעת כ"כ לאן לפנות עכשיו-לגבי השיער ובכלל, האם הבדיקות יצאו תקינות או לא...
    אשמח לשמוע ממך,
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    משהו מוזר

הוספת תגובה

• לנועה,

ד''ר אופיר אביזהר
    07/01/2008

שלום נועה,
    אני לא חושב שיש קשר בין נשירת השער לרמת הברזל או ההמוגלובין. האם בדקת שבלוטת התריס פועלת כשורה?
    ההמוגלובין הוא האחרון שנפגע כאשר חסר ברזל. ראשון יורדים המאגרים, פריטין למשל, אח"כ הברזל בדם, ורק אז ההמוגלובין.
    יש לציין שתרומת דם עצמה מורידה המוגלובין ב-1 גר%, אך תוך 4 חודשים זה אמור להסתדר אם יש מספיק ברזל.
    הסיבה השכיחה לחוסר ברזל בנשים צעירות זה המחזור. רופא המשפחה צריך להחליט אם יש סיבה לבדיקה נוספת או לתוספת כדורי ברזל.
    טעות תמיד אפשרית אך לא סבירה בדרך כלל.

בברכה,
    ד"ר אופיר אביזהר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו