מנפאוזה בגיל 32

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנפאוזה בגיל 32
    יעל
    11/07/2011

אני בת 32 אם לשתי בנות ,ללא רקע משפחתי בעייתי,בריאה,עד פברואר האחרון היה לי מחזור אחרון תקין וסדיר ,במרץ לא קיבלתי וסת פניתי לרופאת הנשים ובאפריל קיבלתי פרוברה ולאחר מכן גלולות למשך שבועיים ורק אז קיבלתי , ב 19 ליוני הייתי אמורה לקבל ולא קיבלתי, קיבלתי רק ב2/7 מחזור עם מעט מאוד דימום. באולאטראסאונד וגינלי נמצא זקיק אחד והרבה זקיקים קטנים. בדיקות הדם מראות שLH בבדיקה הראשונה 17 בשנייה 61 ובשלישית 43 משמע שאני בגיל המעבר . אני המומה לחלוטין מהאבחנה ,רציתי ילד נוסף אך הבנתי שהסיכויים הם אפסיים.
    האם תוכל לשפוך לי אור על מה מצפה לי ואילו בדיקות עליי לעבור האם יש סיכוי גבוה יותר למחלות מסויימות.
    אני שבורה לחלוטין מהאבחנה ,האם יש קשר לעובדה שאני נמצאת בלחץ בעקבות לימודים ושאיפה לפרפקציוניזם בכל התחומים , כמו כן אני לא אוכל מסודר ובאופן כללי אני לא מטורפת על אוכל (משקל 52, גובה 1.60)אם אני אפחית הלחץ יש סיכוי שהמצב יהיה הפיך?
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנפאוזה בגיל 32

הוספת תגובה

• מנפאוזה בגיל 32 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    11/07/2011

לא מקבל את האבחנה , ובודאי שלא על סמך בדיקות LH!!
    לפי אולטראסאונד יש לך זקיקים מרובים, ומבחינה הורמונלית רק FSH ו-אסטרוגן מרמזים לגבי גיל המעבר.
    בדיקת הורמון נוסף, הנקרא AMH- עליו כבר הרחבתי רבות בפורום זה בתשובות קודמת, הינו אינדיקטור מהימן יותר .
    כך שקודם כל לא להתרגש
    שנית- תחזרי על הבדיקה- הפעם של פרופיל הורמונלי מלא
    ולבסוף- רישמי תאריכי מחזורים ועכבי אחרי הסדירות שלהם
    ואחרון חביב- במידה ואת מעונינת בהריון- זה הזמן לכך...
    ובהצלחה, כמובן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    12/07/2011

מצורפות בדיקות הדם שעל פיהם התקבלה האבחנה של מנפאוזה,

LH 42.6
    DHEA-S 4.53
    FSH 60.6
    ANDROSTENEDI ONE 1.56
    ESTRADIOL (E2) 549
    PROGRSTRON 0.8

על רקע האבחנה התחלתי לפני מספר ימים טיפולי פוריות עם המנגון , על אף שלדברי הרופא סיכויי להיכנס להריון הם אפסיים.
    האם ניתן לערוך את הבדיקות בשלב זה או להמתין לסיום הטיפולים?
    לתשובתך אודה גם הפעם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו