דימומים בלתי פוסקים+ טיפוח בפרוברה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דימומים בלתי פוסקים+ טיפוח בפרוברה
    דינה
    12/07/2011

אני בת 54 בספטמבר כבר 55 עד לפני כ3 חודשים היה לי מחזור סדיר אבל מחודש אפריל התחילו דימומים בלתי פוסקים הפסקה של 4-5 ימים בלבד ביוני עשיתי ביופסיה לפי התוצאות יש גידול רגיל ברירית הרחם+רירית מעובה כ13 ממ והדימום מ1.6 עד 20.6 לא הפסיק קיבלתי טיפול בפרוברה 5 מג שני כדורים ביום ל12 יום הדימום עצר בגמר הטיפול חזר הדימום חזרתי לרופא הוצע לי טיפול רצוף ל3 חודשים בפרוברה וביופסיה חוזרת בתום הטיפול בנתיים נוסף לדימום התחילו כאבים בבטן תחתונה במיוחד בפעילות ומאמץ השאלות הן 1.האם הכאבים קשורים לדימום או תופעת לואי של הפרוברה ? 2 האם מומלץ ניחוח הסרת רחם במצב כזה במיוחד מכיון שהרחם גם מוגדל 3 האם טיפול כזה מקובל או שיש טיפול חלופי תרופתי מהיר יותר ודרסטי יותר מלבד ניתוח? 4 כמה זמן מקסימום ניתן ליטול קבוע את הפרוברה ומה מידת החומרה של תןפעות הלואי וברור לי שאצטרך להיות במעקב קבוע לסכנת סרטן רירית הרחם לאור כל זאת אולי באמת עדיף ניתוח אודה לתשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דימומים בלתי פוסקים+ טיפוח בפרוברה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    13/07/2011

אין צורך בהתערבות ניתוחית כל עוד ניתן לפתור את הבעייה ( העדר ביוץ והעדר פרוגסטרון עקב כך) ע'י כדורים.
    הטיפול בפרוורה מקובל.
    יותר מקובל ורצוי זה להשתמש בהתקן תוך רחמי מסוג מירנה המפריש את הפרוגסטרון ישירות לחלל הרחם ולא נספג למחזור הדם כפי שקורה עם הכדורים.
    גישה זו נתמכית ע'י קופות החולים והמירנה נמכרת בעלות מאד נמוכה , כטיפול רפואי , לנשים בגילך ומצבך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו