מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מקפיצהטלי13/07/2011
שלום ד"ר פאר. בהמשך לתשובתך על ה-FSH הגבוה שלי: ראשית שוב תודהעל תשובתך אך חשוב לי להדגיש: לא שיש מניעה בתרומת ביצית אך לי באופן אישי אין שום עניין בתרומת ביצית ולכן אני כל כך שבורה ממצבי (לגבי הימנעותי מתרומת ביצית - זו סוגיה פילוסופית, פסיכולוגית ואישית: לי באופן אישי אין לי עניין בגנים של גורם זר אלא בשלי. נרקסיזם? אולי). מכל מקום מה שרציתי לדעת זה האם מתוך נסיונך האישי והספרות בה נתקלת קיים סיכוי כלשהו שכל העליה הדראסטית הזו של הFSH וה LH נבעה ממתח נפשי אקוטי מצטבר? אני שואלת כי רוב הדעות שבהן נתקלתי סוברות שלאו אך נתקלתי גם בדעות אחרות. ושאלה נוספת: האם נתקלת מנסיונך האישי ובספורות בהשגת הריון מביצית מקורית עם נתונים כשלי? במצבים בהם הFSH והLH ירדו שוב (במובן של התחדשות הפעילות השחלתית לרמה המאפשרת הריון)? שוב רב תודות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה - תגובה
ד``ר איתן פאר14/07/2011ערכים גבוהים של FSH ו-LH- אכן מרמזים על כניבה לתהליך המעבר לקראת מנופאוזה, כאשר ישנן תקופות בהפ המחזור חוזר ואז רמת ההורמונים יורדת לנורמה.
אולם, יש להבדיל בין יכולת הבייציות להפריש הורמונים, שהביטוי לכך הינו מחזור, לבין יכולתן לעבור תהליך הפרייה ( לכן יש נשים בגילאים מעל 50 להן יש מחזורים סדירים אבל יכולת כניסה להריון אקראית לחלוטין וזניחה ביותר).
כפי שכבר ציינתי לא פעם בתשובותי, יש לבדוק הורמון אחר המכונה AMH
רמה מאד נמוכה שלו מעידה שהסיכוי להריון כמעט ונעלם.
אבל, כבר היו ניסים ברפואה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה לגבי ה-AMH
טלי14/07/2011תודה על תשובתך. האם קיימת אפשרות שחרף הערכים הגבוהים של ה-FSH וה-LH ה-AMH יהיה גבוה???
ושאלה נוספת: בתשובתך הבחנת בין היכולת של הביציות להפריש הורמנים ואז המחזור חוזר לבין יכולתן לעבור הפריה. השאלה שלי: היא במידה שהמחזור כן חוזר ואפילו הערכים של ה ה-FSH וה-LH כן עולים, האם זה עדיין אומר שנוכח העליה הקיצונית שיש לי כעת הביציות לא תוכלנה לעבור הפריה? או שמא אם יש שלב שבכל זאת הערכים הללו שוב יורדים, כן ניתן להשיג הפריה? אודה שוב על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה לגבי ה-AMH - תגובה
ד``ר איתן פאר14/07/2011הנסיון המצטבר בהפריה חוץ גופית הוא שיכולת הבייציות לעבור תהליך הפרייה מוצלח, מעבר לגיל 44, או בערכים כאלו של ההורמונים- קלוש ביותר.
וזו הסיבה מדוע הוכנסה לשימוש הגישה של תרומת בייציות- המקבילה לתרומת זרע.
לגבי AMH- אני משער , לפי נסיוני, שרמתו אצלך תהיה נמוכה ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טלי08/08/2011ד"ר פאר - תודה רבה על תשובותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?