גיל המעבר וכאבי פרקים ושרירים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה רבה

כרמלה
    20/07/2011

תודה רבה, אבדוק בשמחה, כרמלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וכאבי פרקים ושרירים
    כרמלה
    19/07/2011

שלום רב,

אני בת 54 עדין מקבלת מחזור, ללא תופעות מיוחדות של גיל המעבר ואולם בחצי שנה האחרונה החלו כאבי פרקים ושרירים באמה של יד ימין וכעת בשמאל - כל בדיקות הדם שלי תקינות (כולל בדיקות יחודיות לדלקות פרקים), הריאומטולוג לא מצא בעיות בשרירים או בגידים (עברתי צילומים, אולטרסאונד, emg..) - מה שעוזר לי זמנית הוא דיקור סיני שאני מקבלת אחת לשבוע ועלה בדעתי שאולי יש קשר בין גיל המעבר לכאבים הללו?? ואם אכן יש קשר - מהו הטיפול המומלץ?

תודה, כרמלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גיל המעבר וכאבי פרקים ושרירים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/07/2011

סקר כלל עולמי העלה שבאזורים מסוימים בעולם, בעיקר בפיליפינים, ויטנאם וקוריאה, תלונות על כאבי פרקים הינן התופעות העיקריות בגיל המעבר.
    אבל, האם את באמת בגיל המעבר?, מה סדירות המחזור? מה הפרופיל ההורמונלי? האם יש תופעות משפחתיות של אותם התלונות? מה לגבי עיסוקך ? (כאבי פרקי ידים אופייניות לאנשי הי טק שעובדים שעות על מחשבים) ועוד תהיות.
    תפני לרופאיך לברר את כל הסוגיות הנ'ל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וכאבי פרקים

כרמלה
    20/07/2011

תודה על המענה המהיר והמרגיע משהו, יש מידה של נחמה במחשבה שאולי זוהי תופעה של המעבר, לאחר שכל הבדיקות שעשיתי נמצאו תקינות ונניח שכך - מהי המלצתך באשר לטיפול שיכול להקל? אשמח להתייחסות הכוללת, אם אפשר, גם טיפול אלטרנטיבי שכן אינני חסידה של תרופות... בברכה, כרמלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וכאבי פרקים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    20/07/2011

אינני מומחה לטיפולים אלטרנטיביים, אך מבחינה רפואית ישנם פירסומים על קומפלקס של ויטמין (B1+B6+B12) - B היכולים להקל על הסימפטומים. תנסי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו