הורמונים לאחר שתופעות גיל המעבר היו ממש בלתי נסבלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים לאחר שתופעות גיל המעבר היו ממש בלתי נסבלות
    ד``ר איתן פאר
    08/08/2011

שלום רב.. הנני בת 51 בריאה ומזה מספר חודשים הנני נוטלת הורמונים (אביאנה) לאחר שתופעות גיל המעבר היו ממש בלתי נסבלות. אינני שלמה עם עצמי . נא עצתכם. רופא הנשים המליץ בכל פה על הגלולות. תודה אלנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/08/2011

הנזק המצטבר, גופנית ונפשית, למערכות רבות כגון לב מוח, עצם , מצבי רוח, הפרעות שינה , בעיות שליטה על השתן ועוד ועוד מעידים שמאד צודק הרופא שלך. שמעי לעצתו והמשיכי בטיפול תחת השגחתו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתה של הלנה

דפי
    17/08/2011

למה הורמונים זו התשובה לכל בעייתנו בגיל המעבר? הרי גם ההורמונים עצמם מזיקים ועושים נזק.
    השאלה שלי היא כזאת, חברה שלי שגם היא לא לוקחת הורמונים בגלל איסור (בעיות בריאותיות) לוקחת סופר גלא, שזה בעצם תוסף תזונה טיבעי והיא מעידה כי עוזר לה מאוד. אם אינני מעוניינת לקחת הורמונים יש אפשרות גם כן לקחת תוסף תזונה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה, אילנה

דפי
    17/08/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כן.

שירי
    21/08/2011

אני לוקחת תוסף תזונה כדי להקל על התסמינים של גיל המעבר כדי להימנע ככל האפשר מלקיחת הורמונים.. בינתיים אני מוצאת שזה מאוד עוזר לי. אני לוקחת פמארל (כדור טבעי שלוקחים פעמים ביום)..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי כן. - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/08/2011

תקראי היטב את תשובותי האחרנות לגבי פיטואסטרוגנים והקשר לסרטן..
    למען בריאותיך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לשאלתה של הלנה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/08/2011

הסיפור של הורמונים הוא מאד פשוט.
    עד לפני כמאה שנה לא היה גיל מעבר...
    פשוט , תוחלת חיי הנשים היתה פחותה מחמישים והשחלות למעשה תפקדו עד מותה של האישה.
    גיל מעבר לכן זו תופעה של אריכות חיים שנגרמה ע'י רפואה מודרנית, חיסונים, תרופות, הדברת מחלות, ועוד ועוד.
    מבחינת הטבע:- ראשית אין גיל מעבר בטבע - זו תופעה ייחודית רק לבני האדם.
    שנית, "הטבע" לא תכנן חיים כה ארוכים, ולכן מנגנונים טבעיים להתמודד עם בעיות יחודיות לגיל המעבר לא קיימים בטבע.
    ולכן מחלות לב, אלצהיימר, אירועיים מוחיים, אוסטאופורוזיס , ואפילו סרטנים שונים, כגון שד וקולון, מופיעים בשכיחות הולכת וגוברת עם הגיל.
    לכך עשרות שנות מחקר להמצוא את הסיבה - חסר הורמונלי, ומזה 60 שנה המחקרים והטיפולים המוצלחים כולם בכיוון זה.
    לגבי תוספי מזון- ולא משנה עם זה אבץ, ויטמינים, מיץ סירפדים, שמן עץ התה, תמציות פרחים, או מגה גלופלקס ועוד ( יש לי רשימה של כ-130 תכשירים שנטען לגביהם שהם "עוזרים")- הרי שיש לזכור שאפקט פלצבו לגבי גלי חום קיים בכשליש מהמקרים ולכן כל דבר, אפילו סוכרזית, יעזור לשליש מהאוכלוסיה.
    אבל לגבי המחלות האמיתיות והמסוכנות, לב , מוח, עצם, שלפוחית שתן, סרטניים- אין להם כל תועלת שהיא.
    אבל- כבר במקורות נאמר- " צדיק - באמונתו יחייה".
    ואין הכוונה במקורות למגה גלופלקס...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים

אילנה
    18/08/2011

ד"ר פאר תודה על תשובתך.. לא הבנתי האם נגרם נזק מצטבר בעקבות תופעות גיל המעבר או בעקבות לקיחת הורמונים? אודה לתשושתך החוזרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/08/2011

"הנזק" קשור לגיל המעבר ומסתכם במיכלול תופעות ההזדקנות, אותם מנסים ההורמונים למנוע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להימנע מהורמונים

גלית
    19/08/2011

היי אילנה, גם אני הייתי באותה התלבטות. בעקרון לקחתי הורמונים תקופה מסוימת בהמלצת הגניקולוגית שלי אחרי שסבלתי מאוד מגלי חום ומצבי רוח משתנים..
    אבל אחרי שדיברתי עם הרופא שלי הבנתי שיש בזה הרבה סכנות (מחלות לב, סיכון גובר לסרטן השד והרחם ועוד כל מיני דברים) והוא המליץ לי לעבור לתוסף תזונה טבעי כתחליף לאסטרוגן. עכשיו אני לוקחת ואני מרגישה יותר טוב וגם אני לא צריכה לפחד מהסיכונים ומתופעות הלוואי שההורמונים היו עושים לי. את אפילו לא צריכה מרשם לזה או משהו, אני לא הייתי מסתכנת בלקיחת הורמונים לפני שניסיתי דברים אחרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיף להימנע מהורמונים - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    21/08/2011

אין זה מקובל להוסיף חוות דעת על זו של ד״ר פאר הידוע כמומחה בעל של בתחום זה, אולם לאור הוויכוח המצטבר בשאלה זו כאן, וחוות הדעת ההנחרצת של איריס, אני מוצא לנכון גם כן להביע דיעה. אכן, לעיתים יש גם שיפור בשימוש בתכשירים חלופיים ולא בהורמונים. יחד עם זאת, כמות החומר המדעי שהצטבר במהלך השנים האחרונות מוכיחה מעל לכל ספק שבבחירה נכונה, ובהעדר גורמי סיכון אישיים (כפי שנראה מהשואלת הראשונה) מומלץ לקחת הורמונים. נטילת הורמונים במינון המתאים ובגיל המתאים עם הכניסה לגיל המעבר לא רק יעילה יותר מכל תכשיר חלופי אחר כנגד תופעות גיל המעבר היא גם מגינה על מערכות גוף רבות. ההפסד הוא של מי שנמנעת מנטילת הורמונים ללא כל סיבה מוצדקת ומחששות בלתי מבוססים.
    פרופ. תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים

mosha
    25/08/2011

זה הגיל 51........

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו