מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל המעבר והפרעת קשבאיילה28/08/2011
אני אישה בת 62, שבשנתיים האחרונות גופי החל לבגוד בי, הכל נהייה רפוי, הבריאות שלי לא כמו שהייתה פעם, וגם הראייה. עם כל אלה אני מצליחה להתמודד בכבוד, אבל עם חוסר הריכוז שלי אינני משלימה. אני מרגישה שחלה התדרדות בכל מה שקשור לתפקוד החברתי שלי. אני לא מצליחה לנהל שיחות עם חברות כמו פעם, היום שיחת טלפון מעל 4 דקות מוציאה אותי משלוותי. כשבאים אלינו אורחים אני בורחת למטבח לאיזושהיא תעסוקה העיקר לא לשבת רגל על רגל ולהאזין לסיפוריי החברים. ולא כי זה משעמם אותי, כי משהו בי לא שקט, אני מרגישה אי שקט. לדוגמא אני מכינה סיר של מרק, במקביל מכבסת, במקביל מפעילה את המגהץ שיתחמם, מקליטה תוכנית וצופה, במקביל תופרת כפתור לבעלי, ביננתים המגהץ מוציא אדים, המים בורחים מהסיר, וקופסאת הכפתורים נופלת ומתפזרת על הריצפה. בקיצור בלאגן אחד שלם. לא מזמן יצא לי לצפות בתוכנית נהדרת שעוסקת בקשב וריכוז אצל מבוגרים, נדהמתי לגלות כי חלק מהדברים שציינו היו ממש כמו סצנה מחיי. אז מזה אומר שיש לי בעיות של קשב וריכוז? זה משהו שהגיע עם הגיל? או שזה היה שם תמיד? עם אני יכולה להתייעץ בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דומה למצב שלי. פתרון שאני מצאתי.
אלונה28/08/2011שלום לך,
אני בגילך בערך. לפני כעשר שנים קראתי מאמר על 'ליקוי של קשב וריכוז' והבנתי למה "אני כזו" ובכן זה תמיד היה איתי, אבל לא הייתי מודעת לכך בעיקר משום שלא היה ידע בנושא וגם תמיד חשבו שרק ילדים סובלים מהתופעה. מתברר שזה לא עובר אף פעם, ברוב המקרים.
קראתי ולמדתי את הנושא הייטב ואני פשוט משתדלת מאוד לא להתפזר יותר מדי ואם כן התפזרתי, אז לא נורא. אני תמיד אומרת, שאם הגעתי עד כה, אז זה בסדר ונמשיך הלאה.
מנצלת תמיד את היתרונות ויש בהחלק יתרונות.
הבעיה, עם האנשים שמדברים יותר מדי ולא מעניינים אותי, זו באמת בעיה. לכן יש לי מעט מאוד חברים קרובים.. אני חיה עם זה בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר והפרעת קשב - תגובה
ד``ר איתן פאר29/08/2011ידוע מזה שנים שבהדר פעילות הורמונלית סדירה יש מכלול רב של תופעות הקשורות במוח, כגון ירידה בזכרון, בריכוז, הפרעות שינה ושינויי מצבי רוח.
גם הפרעות בתפקודי טיירואיד וגם חסר ויטמין B12 קשורים לאותם התהליכים.
אבל, מה שאת מציינת, לעניות דעתי, חורג מהנישה ההורמונלית ויותר מעיד על הפרעות קשב וריכוז.
מאד שווה בדיקה ( מבחני "טובה" למבוגרים).
כמו כן שווה מאד להוועץ עם נוירולוגים במומחים בתחום שכן ריטאלין עוזר, וניתן כיום די חופשי, גם למבוגרים , באינדיקציה הנכונה.
ההערה של הקוראת שהגיבה לך, מאד נראית בעיני נכונה ותאומת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאלונה- שאלה לי אליך
איילה29/08/2011כתבת כי את "משתדלת מאוד לא להתפזר " אשמח אם תוכלי לפרט ולתת כמה טיפים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן..
אלונה30/08/2011קראתי המון בנושא והבנתי כפי שכתבתי לך, שאני צריכה לנצל את מה שיש הכי טוב שאפשר. לדוגמא, אני פשוט מדברת לעצמי [לא בקול רם...] כמו, "את לא תתפזרי עכשיו, סיימי את העבודה, כי תצטערי אחר כך." לא חייבים לסבול, אם בכל זאת אני 'חייבת' לזוז, יש איתי תמיד טיימר קטן שאני מפעילה אותו לעוד 10 דקות או יותר אם צריך, וכך אני 'חוזרת' לעבודה שזנחתי.
יש בי הרבה מרץ ואני אוהבת דברים שנעשים הכי טוב. לא תמיד מצליח לי ולכן אני לא פעם מתוסכלת. משתדלת לקחת עזרה. כמו בטיפול בנושא שאני בפירוש לא מסוגלת להתרכז בו, כמו ניירת וכדומה. אני מקליטה תוכניות בטלויזיה שברור לי שאני אפספס פרטים חשובים וכך אני חוזרת וצופה בתכנית. תמיד מתברר לי שדעתי 'נדדה' לה לכמה רגעים..
הרצאות, אני גם מקליטה ושומעת אותם שוב בנסיעה , או בעת הדחת כלים.
יש לי "הברקות" שבאות פתאום ואני מיד רושמת אותם. כל מיני תכניות שכדאי לעשות או להעביר מידע לילדים וכדומה. אני יודעת אם לא אעשה את זה עכשיו, או ארשום לי פתק, זה ימחק לגמרי מדעתי וחבל.
אז.. יש לי פנקסים קטנים ועט קרוב ,מפוזרים בכל מיני מקומות בבית [גם משקפיים]
אז מה את אומרת, עזרתי לך קצת ?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכן.. - תגובה
ד``ר איתן פאר31/08/2011אני חושב שאת עוזרת המון, יפה ונפלא וממש כל הכבוד לך ולעצותיך.
קבלי הרבה פירגון ממני..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה נחמד מצידך, דוקטור. תודה רבה.
אלונה31/08/2011חיוך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?