ציסטה פשוטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה פשוטה
    פני
    12/09/2011

יש לי ציסטה פשוטה בשחלה שמאלית. התגלתה לפני 7 שנים(יתכן שהיתה שם כבר קודם לכן).כשעוד היה לי מחזור סדיר. היום אין מחזור מזה כ-3 שנים. לפני חצי שנה היה דימום. נשלחתי לאולטרה סאונד וגינלי + דופלר אגן קטן, לבדיקת הורמונים, בדיקת CA 125 וביופסיה של רירית הרחם. באולטרה סאונד - מבנה ציסטי צלול עם גבולות סדירים עם מחיצה דקה בגודל 36X51 וממצא ציסטי פשוט נוסף צלול עם גבולות סדירים בגודל 13X16 .לא הודגמה זרימת דם מתוך הממצאים ואין סימן להיפרווסקולריזציה. בדיקת ההורמונים וה-CA125 בגדר הנורמה והביופסיה תקינה. בכל השנים הללו הייתי במעקב לפחות פעמיים בשנה. אלא שהציסטה גדלה במעט. שאלתי היא מה הסיבה שבגינה הציסטה גדלה. מניין היא שואבת את הנוזלים. האם יש סיכוי שהיא תספג או תקטן. והאם ישנה דרך לעצור מאת ההתקדמות ואף להפטר ממנה ולא באמצעות אזמל המנתחים. .אולי באמצעים נטורופתיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה פשוטה

הוספת תגובה

• ציסטה פשוטה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    14/09/2011

אין כל משמעות רפואית לציסטה שאת מתארת. היא מייצרת בעצמה את הנוזל שבתוכה . אין כל צורך לגעת בה.
    המשיכי אך ורק במעקב אולטראסאונד אצל רופאך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו