בת 46 לוקחת סרזט-שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 46 לוקחת סרזט-שאלה
    יעל
    14/09/2011

אני לוקחת גלולות מגיל 16, אז - התחלתי לקחת בגלל עודף בטסטוסטרון שגרם לאקנה ושיעור יתר, לקחתי דיאנה למשך כמה שנים ואחכ מגוון גלולות אחרות.
    בשנים האחרונות לקחתי פמינט.
    בגלל מחזורים כבדים ומחסור כרוני בברזל עברתי לקחת את הגלולות למשך שלושה חודשים רצוף כדי לקבל מחזור פעם בשלושה חודשים, זה מיד העלה את רמת הברזל והרגשתי מצויין.
    אלא שרופא הנשים העביר אותי לסרזט כדי להמנע מסיכונים שבגלולות 2 הורמונים.
    מאז שאני עם הסרזט (8 חודשים) איכות החיים שלי ממש התדרדרה. הפנים שמנות ומדי פעם יש לי פצע (דומה לפצע בגרות) השיער שלי מאד שמן ונושר באופן ממש מפחיד (אני אוספת אותו כל בוקר מהרצפה אחרי הסירוק) ואני עייפה כמו שהייתי רק כשהיו לי רמות ברזל מאד מאד נמוכות.
    אני ממש רוצה לחזור לגלולות רגילות, כאלה שגם חוסמות את הטסטוסטרון, כמו שהיה לי כל השנים. אני גם פוחדת להתקרח עם הנשירה שיש לי.
    האם אמצא רופא שיאפשר לי לחזור לגלולות רגילות?
    מה הסיכון שעומד בפני עם גלולות רגילות?
    ואיזה עוד אפשרויות יש על מנת לפתור את הבעיה?
    אני ממש במצוקה.
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 46 לוקחת סרזט-שאלה

הוספת תגובה

• בת 46 לוקחת סרזט-שאלה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    15/09/2011

טעה, ובגדול, הרופא שהמליץ לך לעבור לסראזט, וחבל שכך.
    תחזרי מיד לגלולות שהיטיבו איתך, ובלבד שאת לא מעשנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת הסבר לעניין הזה-

יעל
    15/09/2011

גם רופא המשפחה שלי כל פעם עיקם את האף כששמע שאני עדיין לוקחת גלולות. כל פעם ציין שזה מעלה סיכונים ושעדיף שלא אקח.
    ורופא הנשים אמר שבגילי, גלולה משולבת שני הורמונים, "לא אוהבים לתת" "זה מעלה סיכונים" כל מני אמירות כאלה שמעתי לא מעט פעמים.
    לכן גם לא העזתי להעלות בפגישתנו האחרונה את הפתרון הפשוט בעיני לחזור לגלולות הקודמות.

האם אין זו דעה רווחת כזו אצל רופאי הנשים ואצל הרופאים בכלל שבגילי (46) לא מומלץ להמשיך ולקחת גלולות של שני ההורמונים?
    וזה בסדר לאורך זמן לקחת אותן שלושה חודשים רצוף ולקבל מחזור פעם בשלושה חודשים?
    תשובתך מאד חשובה לי, תודה.

האמת, עשית אותי מאושרת, עכשיו אני רק צריכה למצוא את הרופא שיסכים לתת לי מרשם לגלולות כפי שהיו לי עד לפני 8 חודשים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חייבת הסבר לעניין הזה- - תגובה

ד``ר איתן פאר
    17/09/2011

המון שאלות והרבה מדע מאחורי התשובות.
    1- גיל- ניתן לתת גלולות עד גיל 50 לפי המלצות אירגון הבריאות העולמי.
    2- ההמלצה היא על גלולות במינון נמוך- כלומר כ-20 מג'ר של אסטרוגן- וזה מה שיש במרבית הגלולות כיום, כולל פמינט
    3- גלולות המכילות פרוגסטרון בלבד, כגון סראזט, לא מונעות את הסיבוך העיקרי המוכר מגלות והוא קרישיות יתר ( באופן בולט אצל מעשנת- ולכן שאלתי לגבי עישון)
    4- לעומת זאת, האסטרוגן שבגלולוה גורם ליצור חלבון קושר אנדרוגנים ( הורמונים זיכריים) ובכך מחפחית את הזמינות הביולוגית שלהם ומונע את כל התופעות הקשורות בהם כגון השמנה, אקנה סבוראה, דלדול שיער , ריכוז שומן באברי הבטן ועוד ועוד.
    5- לגבי אמירות כאלו ואחרות של רופאים- הרי שהידע הרפואי הולך ונערם בקצב כה גבוה שיש צורך לעקוב כל הזמן ולהתעדכן , ולא ליחס לגלולות דברים שבעבר חשבו כך וכיום כבר לא.
    זו הגדולה שברפואה שהיא כל הזמן בודקת עצמה ומתחדשת ומשתנה בהתאם להוכחות מדעיות חדשות המצטברות.
    לסיכום- ההמלצה שלי שרירה וקיימת ומבוססת מדעית וקלינית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ורק להוסיף אני לא מעשנת ואין הסטורי

יעל
    15/09/2011

הסטוריה של קרישי דם או של סרטן במשפחה.
    יש לופוס לאחותי, אם זה משנה.

ואני ממש מודה לך על התשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו