מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סוי- תועלת או נזק לגיל המעבראושרית15/09/2011
אני מבולבלת בקשר לתועלת בסוי לגיל המעבר. יש שאומרים שהוא עוזר כנגד גלי חום. האם יש הוכחות לכך וכן- האם יש תופעות לוואי מסוכנות? מה היתרונות בשתיית חלב סוי
(אני נוטה לכולסטרול גבוה ולוקחת סטטינים) על חלב רגיל? האם הוא באמת עוזר או שהכל קשקוש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לי הסויה עזרה
רווית16/09/2011היי, לי הסויה עזרה בתקופת גיל המעבר אך נטלתי אותה דרך תוספי תזונה. התוסף תזונה שאני לקחתי הוא פמארל והוא בעצם עשוי ממיצוי סויה כך שזה לא הסויה הגולמית עצמה ויחד עם עוד מרכיבים טבעיים הרגשתי בשיפור משמעותי בתופעות לוואי שחשתי לפני. ממליצה! אדווה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי הסויה עזרה - תגובה
ד``ר איתן פאר17/09/2011הסאגה המדעית סביב סויה לא נגמרת..
סויה מפחיתה שיעורי סרטן השד- ויש לכך הסבר מדעי מורכב ומדויק- רק במידה והיא נלקחת מגיל הלידה , ואז בגיל 50 יש פחות מקרים של סרטני שד. אבל, לקיחה מילדות מונעת צמיחה לגובה ומונעת התפתחות תקינה של השד ( במזרח גובה הנשים נמוך משמעותית מאותן בנות מהמזרח שעברו לארה'ב או למערב וניזונו מכלכה מערבית ולא סויה), וכנ'ל גודל השד של נשות המזרח מאד קטן.
לאור זאת , תוך הטעייה מוחלטת של הציבור לגבי עובדות אלו , החלו להמליץ על סויה, המכילה פיטואסטרוגנים- כלומר חומרים טבעיים בעלי מבנה מולקולארי הדומה לאסטרוגן, לתסמונת גיל המעבר.
בהרבה מאד ניסוי ביקורת, ואני עברתי עד כה על למעלה מ1300 עבודות בספרות הקשורות בכך, נמצא שתועלת סויה לעומת פלצבו ( כדורי סרק ללא כל חומר פעיל אך לא האישה ולא הרופא יודעים, בניסוי הקליני, שזה לא באמת סויה, ) גבוהה ב 2-3% יותר. כלומר, סויה עזר ל 34% מהנוטלות אותו, ופלצבו ל 31%.
כמובן שאלו שהרגישו שיפור מהללות ומשבחות.
ההסבר- גם ללא כל טיפול , תופעות כגון גלי חום יעברו תוך כשנה אצל כשליש מהנשים. ואז , עם לאחר כחצי שנה של סבל מגלי חום החלה האישה לקחת סויה, תוך מספר חודשים שליש מהן ירגישו שיפור, בדיוק כמו אלו שיקחו מיץ סירפדים, שמנים ארומטיים, אקופונקטורה, הומאופתיה , קוהוש שחור , גינסינג ועוד עשרות רבות של תכשירים אותם ניתן למצוא בכל בית טבע שהוא , וכולם מבטיחים תועלת. לשליש כאמור זה יעזור.
ואין זה משנה עם לוקחים סויה בצורת פולי סויה, טופו, תכשירים המוכרים כתחליפי מזון ועוד ועוד.
אבל, כבר במקורות נאמר " צדיק - באמונתו יחייה"
ובתירגום לפתגם הנפוץ בארה'ב- "אני כבר החלטתי , אתה, על תבלבל אותי עם העובדות"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?