הקשר בין נפש לגוף וגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין נפש לגוף וגיל המעבר
    מיכל
    17/09/2011

אני בת 49 ומזה שנה אין לי מחזור, הנחתי שגיל המעבר מגיע גם אליי אך לא ייחסתי חשיבות אליו משום שלא היו לי שום סימנים מקדימים לכך שהוא עוד יגיע, תמיד עסקתי בפעילות גופנית, אין לי בעיות רפואיות, מבחינת משקל ותזונה אני בסקאלה הנכונה.
    לפני כשבועיים התחלתי להרגיש עייפות מוגברת ושינוי בקצב פעימות הלב גם במצב מנוחה יחד עם גלי חום תכופים, הבנתי שאלו תופעות של גיל המעבר.
    יחד עם זאת התחום הנפשי לא ידע מנוח, מקרים שקרו בסביבה הקרובה שלי העלו את סף החרדה שלי והגבירו את תופעות גיל המעבר.
    השאלה שלי היא - האם טיפול בתופעות החרדה יעזור לתופעות גיל המעבר? האם יש קשר ביניהם? מבחינה הגיונית ואיך שאני חווה את הדברים, יש קשר בין שניהם, אך האם מבחינה מדעית יש קשר בין הנפש לגוף? האם בריפוי הנפש אפשר למצוא מזור לגיל המעבר? וזאת מבלי להשתמש כלל בהורמונים וחבריהם?
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקשר בין נפש לגוף וגיל המעבר - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    17/09/2011

אכן כן. כצפוי וכפי שבא לידי ביטוי בשאלתך, יש קשר בין גוף לנפש, גם, ואולי בעיקר, בכל הקשור לתופעות גיל המעבר. ידוע הקשר בין גוף לנפש בכל הקשור למחזור הווסת ("תתרחקו ממני, אני בווסת, או אמורה לקבל ווסת מחר...!!! - נשים רבות מכירות תגובה זו). והדמיון בין החיבור ההורמונלי בשלבי המחזור לתופעות גי המעבר ברור. שהרי הכל - הורמונים. והורמונים משפיעים על המוח ולא רק על הרחם או השדיים. טיפול נכון בתסמיני גיל המעבר עשוי לשפר את התיפקוד המוחי (זכרון, מצבי רוח, דכאון, וכיוב'). ו... לא פחות חשוב. לא הבנתי את ההערה השוללת את השימוש בהורמונים. אין חשוב מהם לטיפול בתופעות גיל המעבר (בהעדר גורמי סיכון אישיים) וכל המהומה סביב נושא זה היתה במידה רבה על מאומה.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוף ונפש

מיכל
    04/10/2011

תודה על תשובתך המלומדת.
    האם ניתן להגיע אליך לייעוץ ?
    ההנחה הרווחת ב"שוק" היא כי ההורמונים מזיקים במידה כזאת או אחרת
    לעניות דעתי בשל חוסר מידע או בשל מיתוסים שהשתרשו עם השנים.
    אשמח באם אוכל להגיע אליך לייעוץ.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים הם לא הפתרון היחיד

רווית
    17/09/2011

בתור מישהי שסבלה גם תקופה ארוכה מהתופעות הבלתי נסבלות אני מוכרחה להגיד שהורמונים אינם כלל הפתרון היחיד. אני התחלתי לשנות את התזונה שלי, לעשות יותר כושר ולקחת תוספי תזונה שמאוד עזרו לי ואני מרגישה היום יותר בריאה מאי פעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים הם לא הפתרון היחיד - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    17/09/2011

ללא ספק הערה ראויה. אך לעיתים אין די בכך. התאמה תזונתית ופעילות גופנית צריכים להיות בכל מקרה שלב ראשון, ולא רק לגיל המעבר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכימה איתך!

גלית
    24/09/2011

אני משתמשת בתוסף תזונה פמארל והוא עשה עבורי פלאות, לא הייתי צריכה לפנות להורמונים. ממליצה למי שמתחילה עכשיו את גיל המעבר לבדוק מה עובד בשבילה לפני שהיא מתחילה לקחת הורמונים.. חבל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו