גם אני הגעתי לנקודת המעבר...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גם אני הגעתי לנקודת המעבר...
    ציפי
    19/09/2011

כמעט בת 52, מזה 3 חדשים שלא קיבלתי וסת לאחר מספר הפסקות של און\אוף. גלי חום במשך היממה. קשה לישון בלילה, שינה מאוד לא רצופה. לחות הנרתיק לפי שעה ללא שינוי משמעותי.
    1. מה מומלץ לקחת לשמירת הלחות בנרתיק.
    2. לשינה רצופה האם יש פתרון\המלצה.
    תודה. ציפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גם אני הגעתי לנקודת המעבר... - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    19/09/2011

ניתן לעשות שימוש בפתרונות נקודתיים, כלומר ישירות לתופעות אותן את מרגישה כגון תכשירים לשיפור השינה ותכשירים לשמירת לחות הנרתיק, וניתן להתמודד עם הבעיה ברמה הכלל מערכתית, קרי, טיפול הורמונלי. קיים חשש בלתי מוצדק בקרב ציבור הנשים מטיפול הורמונלי וחשוב לדעת שאין לו בסיס של ממש. את מתלוננת על בעיות שינה, כי זה מורגש היטב ומפריע לך, אולם אינך מתלוננת על בריחת סידן מהעצמות כי זה יתרחש אט אט, וכאשר זה יופיע יהיה מאוחר יותר, ומה עם הזדקנות העור, ונסק לכלי הדם, ואספקת דם למוח, וכיוב'? אלה צריכים להטריד אותך לא פחות, ואולי אף יותר. ולכן, המלצתי, לפנות לרופא/ה המומחה/ית בנושאי גיל המעבר, לבחון את התאמתך לטיפול הורמונלי, לבחון אם את שייכת לקבוצת סיכון כלשהי, להתאים תזונה נכונה ופעילות גופנית נכונה, ולטפל כמו שצריך ולא רק במה שאת מרגישה, או במה שיגיע עוד זמן קצר, כגון יובש נרתיק. את נמצאת היום בשלב "חלון ההזדמנויות" המתאים לכך וחבל לחכות שיהיה מאוחר מידי.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו