קוצר נשימה כתופעה ממנופוזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר נשימה כתופעה ממנופוזה?
    דורית
    28/09/2011

שלום, אני בת 51, סובלת זה כשנה מגלי חום בשל מנופוזה, אך התופעה בגדר הנסבל, גם מצבי הרוח וכל הנלווה. אבל, לפני כשבוע, התחילו לי קשיי נשימה איומים. הלכתי לרופא המשפחה והוא טוען שהדבר נובע מחרדה ולחץ ונתן לי Vaben. התרופה לא עוזרת. טרם היית אצל רופא נשים לשם קבלת הורמונים, האם זה יכול להקל עלי עם קוצר הנשימה? הדבר גורם לי סבל רב. אודה על תשובה דחופה. חג שמח ושנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קוצר נשימה כתופעה ממנופוזה? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    28/09/2011

לא ניתן לאשר או לשלול בדרך זו את מידת הקשר בין תופעות גיל המעבר לבעיות הנשימה. יש לשלול גורם אחר. אך ניתן יהיה גם לאשר או לשלול קשר זה ע"י נטילת הורמונים אשר ללא ספק ישפרו גם תופעות אחרות, גם אם הן גבוליות. בהעדר גורמי סיכון אין כל סיבה לחשוש מהורמונים במינון נמוך מתאים, ולא הייתי ממליץ ליטול VABEN אשר יש לו גם תופעות מרדימות. מיותר. בשלב זה של החיים צריך לחיות ולשמוח ולא לישון.
    פרופ' יונה תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

דורית
    29/09/2011

תודה על התגובה המהירה, האם בכל זאת יש משהוא שאני יכולה לעשות על מנת להקל עלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    29/09/2011

כפי שנאמר - ללכת לרופא/ה. המשך השאלה מיתר את התשובה הקודמת.
    בברכת שנה טובה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו