תוצאות בדיקות הורמונליות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוצאות בדיקות הורמונליות
    טל
    03/10/2011

שלום,

אני בת 50.5 ולפני כשנה וחצי עברתי כריתת רחם (בשל מיומות) וצוואר. את השחלות החלטתי להשאיר. לאחרונה החלו גלי חום. להלן תוצאות בדיקות הורמונליות.
    FSH 38.3
    LH - 30.2
    TSH - 0.78
    עפ"י טבלת העזר שמפרסמת קופת חולים נראה כי אינני בטווח התקין של ה FOLLICULAR PHASE ב FSH ו LH אך הן נופלות גם ב MIDCYCLE PEAK וגם ב POSTMENOPAUSAL. מה אם כן הוא רלוונטי לגבי שכן עוד יש לי שחלות ויתכן מאד כי אני מבייצת עדיין. מהו ה MIDCYCLE PEAK?

תודות,
    טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקות הורמונליות

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקות הורמונליות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/10/2011

טוב שהשארת שחלות שכן הן ממשיכות לתפקד הורמונלית עד בערך גיל 70 ובכך מפחיתות בריחת סידן, אלצהיימר ועוד.
    אין כל רלוונטיות לבדיקות הדם שכן לא מטפלים בתוצאות הבדיקות אלא בסימפטומים. אין סימפטומים של גיל מעבר ואין פגיעה באיכות החיים - אזי אין צורך בכל טיפול.
    במידה וההיפך נכון ויש סימפטומים ופגיעה באיכות החיים יש מקום לטיפול ללא כל קשר לתוצאות הבדיקו.
    היתרון שיש לך, שע'י הוצאת הרחם אין צורך לתת לך פרוגסטרון, אלא רק אסטרוגן שהוא לבדו מוריד שכיחות סרטני שד ( אבל לא מונע), סרטני מעי, אוסטאופורוזיס, התקפי לב, אלצהיימר, בעיות שליטה על שתן ועוד ועוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו