שימוש בהורמונים ונשאות BRCA1

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש בהורמונים ונשאות BRCA1
    קייטי
    04/10/2011

אני נמצאת בגיל המעבר לאחר כריתת שחלות, בעקבות נשאות BRCA. האם יש מניעה לטיפול הורמונאלי? באם כן מהן החלופות?
    אשמח לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לקיחת פיטואסטרוגנים

גלית
    04/10/2011

אני משתמשת בטיפול חלופי להורמונים שמכיל פיטואסטרוגנים שתפקידם לדמות את פעילות האסטרוגן בגוף בעזרת מרכיבים טבעיים בלבד. תנסי, בעקרון הכל טבעי אז אין לך ממה לחשוש. אני לוקחת תוסף תזונה בשם פמארל של טבע.
    אמירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת פיטואסטרוגנים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/10/2011

הזהרי מאד מאד בעצות לא מבוססות ולחלוטין לא נכונות ואפילו מסוכנות.
    לקיחת פיטואסטרוגנים מלה שכיחות סרטן שד לפחות כמו ויתכן ואף יותר מטיפול הורמונלי .
    המיתוס נוצר היות ויש פחות סרטני שד בנשים מהמזרח שמשתמשות בפיטואסטרוגנים, כגון סויה, כפי שיש בפמארל שאת מציינת, מגיל הילדות.
    לקיחה של פיטואסטרוגנים , במיוחד סויה, בגיל המעבר מעודדת סרטן שד ומגבירה שכיחותו.
    ולכן אין מקום לעצות אחיתופל כאלו וכדאי ללמוד היטב את הנושא קודם שמשיאים עצות לאחרות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בהורמונים ונשאות BRCA1 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/10/2011

במקרים כגון אלו, כמו גם במקרים של נשים עם סרטן שד הסובלות מתסמיני גיל המעבר מומלץ לתת טיפול ע'י תרופה מקבוצת מעכבי הסרוטונין, כגון ציפראלקס, ויאפקס, סרוקסאט ועוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו