אוסטאופורוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוסטאופורוזיס
    פלורה נוכאם
    22/10/2011

שלום רב אני בת 53 מנופאוזה מ גיל 47 לא נטלתי הורמונים לא נוטלת תרופות בריאה ועושה ספורט.מקבלת ויטמין די -10 טיפות ביום.בעקבות בדיקה צפיפות העצם התגלה אצלי אוסטאופורוזיס ברמה -3.4 בעמוד השדרה.קיבלתי מרופא המשפחה תרופה ריבון 35 פעם בשבוע אומנם מהרופא האנדוקרינולוג קיבלתי תרופה אוויסתה כדור ביום עד גיל 65.
    מאחר ו יש תופעות לוואי אני רוצה לדעת אם יש אופציות אחרות ללא תרופות או תרופות שלא משפעות לרעה על כלל בריאותי.אודה לך מאוד על תשובתך בברכה פלורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אוסטאופורוזיס

הוספת תגובה

• אוסטאופורוזיס - תגובה

ד``ר איתן פאר
    22/10/2011

אוסטאופורוזיס הינה מחלה ממש גרועה. היא גורמת לשברי דחיסה של חוליות ע'ש וכתוצאה מכך כאבי גב, ירידה בגובה( כמה ס'מ את כבר ירדת בגובה שלך?) ולבסוף גיבנת. הרס של צואר הירך - השכיח פי 12 יותר בנשים מגברים- גורר 20% תמותה תוך 4 חודשים מהניתוח להחלפת פרק הירך ולעוד 40% נכות לכל החיים ומיגבלות תנועה חמורות.
    לכן חובה לבדוק ועוד יותר חובה לטפל.
    הטיפול משלב מספר גורמים - כולם חשובים.
    ראשית ומעל לכל פעילות גופנית בונה עצם כגון הליכה ( אבל לא שחיה). על בסיס יומי.
    לאחר מכן, ובנוסף ולא במקום, ויטמין D. המינון המומלץ כיום הוא 2000 יחידות ורצוי בכורים ( קפסולות שומניות בהן נמצא ויטמין D ). בארה'ב זה נמכר חופשי על המדפים בכל סופר- ונקרא D-2000. בארץ יש קפסולות של D-1000. בכל בית מרקחת ולא בקופות ( אבל זה זול). כמו כן חובה סידן, 1200 מג'ר ליום, רצוי עם ויטמין D שעוזר לספיגה ( ולא לקחת עם מוצרי חלב).
    במידה ויש כבר אוסטאופורוזיס- כמו אצלך, ולא אוסטאופניה- שזה השלב טרום אוסטאופורוזיס , חובה גם לתת טיפולים יחודיים לעצם. יש מיגוון רב של טיפולים.
    ביספוסנטים- כגון פוסאלאן שבועי, אקטונל שבועי או חודשי.
    אוויסטה- היעיל רק לחוליות הגב ולא לצואר הירך, אבל מפחית מאד הסיכוי לסרטן שד. מאידך גיסא לא ניתן לקחתו עם יש גלי חום אותם הוא מחמיר.
    סטרונציום- מינרל המחזק מאד את העצם נמכר כיום בארץ תחת השם פרוטאולוס. באבקה שממסים במים כל ערב.
    יש גם טיפולים בזריקות, כגון אקלסטה שניתנת בעירוי פעם בשנה ופורטאו הניתן בזריקה יומית.
    בקרוב ישווק בארץ טיפול חדשני ביותר, דור חדש של טיפול. זריקה, הנקראת פרוליה- הניתנת תת עורית פעם בחצי שנה.
    לאור תוצאות הבדיקה שלך, התחילי לקבל טיפול מידית ואל תמתיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה להמליץ לך על תוסף תזונה

פנינה
    23/10/2011

שנקרא קומפלקס סידן של סולגאר שהומלץ לי ע"י נטורופת שליווה אותי במשך התקופה של התסמינים הקשים של גיל המעבר. גם לי גילו אוסטורופורוזיס והתוסף הזה עוזר. כמובן שיניתי תפריט תזונה והתחלתי לעשות יותר ספורט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני יכולה להמליץ לך על תוסף תזונה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/10/2011

כל סידן שהוא , כולל אלו הנמכרים הפחות מעשרה אחוז עלות מאלו של סולגאר, יעילים מאד לטיפול באוסטאופורוזיס . קופ'ח מספקת את התכשירים וחבל להוציא כסף רב על נטרופאט ותרופות כגון אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פלורה

mosha
    24/10/2011

הייי אשמח למייל ציצו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו