תכשירים הורמונלים לנרתיק

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תכשירים הורמונלים לנרתיק
    שירלי
    23/10/2011

שלום רב!
    אני מבקשת לברר האם תכשירים לנרתיק כמו אובסטין או וגיפם פועלים רק על הנרתיק או שיש להם גם איזושהי השפעה על הרחם. אני שואלת מאחר ויש לי רירית רחם מעובה מעט והתכשירים הנ"ל עוזרים לי מאד באטרופיה של הנרתיק. מה דעתך? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תכשירים הורמונלים לנרתיק

הוספת תגובה

• תכשירים הורמונלים לנרתיק - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/10/2011

סוג האסטרוגן הניתן לנרתיק שונה מזה הניתן בכדורים. השוני מתבטא בכך שהוא מעבה את רירית הנרתיק ובכך מונע ספיגה לדם של האסטרוגן, ולכו אינו משפיע על רירית הרחם.
    זו גם הסיבה שאין צורך לתת פרוגסטרון ביחד עם האסטרוגן הספציפי הנ'ל.
    מאד יעיל במניעת ניוון הנרתיק, יובש הנרתיק ומניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן.
    מומלץ ביותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר פאר והאם

שירלי
    24/10/2011

שימוש לאורך זמן איננו מזיק? אני שואלת מאחר ואני משתמשת בטבליות כבר חצי שנה, אמנם עכשיו רק פעמיים בשבוע ובכל זאת אלה הורמונים האם לא יכול להיות נזק מצטבר, נניח גידולים בנרתיק, או בצוואר הרחם?
    כמו כן הייתי מבקשת לברר כיצד הטבליות מסייעות בקטע של בריחת שתן? לפני שלקחתי את הטיפול סבלתי ממש מטפטוף מרגיז של שתן למרות כל תרגילי רצפת האגן וזה נפסק לחלוטין עם הטיפול. אם הטבליות עובדות רק מקומית על הנרתיק איך הן מצליחות לעזור בבריחת שתן?
    שוב תודה לך על ההתיחסות האדיבה ועל התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד"ר פאר והאם - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/10/2011

אין כל מיגבלת זמן לגבי שימוש בטבליות ואגיפם, אפילו 20 שנה ויותר.
    התועלת המרובה שלהם הן לנרתיק והן לשלפוחית השתן כרוכה בשיקום הסיבים האלסטיים של הנרתיק והשלפוחית. כתוצאה יש לשלפוחית יותר אלסטיות שפירושה אגירת שתן טובה יורת ושליטה טובה יותר לגבי כל מנגנון ההשתנה, ולכן נמנעת בריחת שתן.
    כמו כן נמנע יובש בנרתיק וחוזר התפקוד המיני התקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו