מחסור בליויאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בליויאל
    סנונית
    23/10/2011

נאמר לי בזמנו על ידי רופא נשים שליויאל הינו הורמון סינטטי.
    ניסיתי קודם לכן הורמונים טבעיים שלא עזרו לי, ואת ההורמונים ה"אמיתיים" הרופא סירב לתת לי בגלל הסיכון.
    הליויאל די ייצב את המצב שלי, אם כי מדי (לעתים די רחוקות) חווה גלי חום, ולעתים תכופות עדיין סובלת מחוסר יכולת לישון על פני כל הלילה.
    מכל מקום, מצאתי שנכון לעכשיו זה הפתרון הטוב ביותר בשבילי. מרגע שהפסקתי לקחת ליויאל בגלל המחסור, התדרדר מצבי חזרה ואני בגלי חום על פני כל היום ולא מצליחה לישון.

שאלתי היא - איזה הורמון סינתטי נוסף נמצא בשוק מלבד הליויאל. דגש על סינתטי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בליויאל

הוספת תגובה

• מחסור בליויאל - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/10/2011

השאלה , ועוד יותר ההסבר של הרופא שלך, או מה שהבנת ממנו, מאד לא ברורים לי ומעוררים תהיה, בלשון המעטה.
    ליביאל זה סוג של פרוגסטרון המתפרק ברקמות השונות של הגוף למרכיבים אסטרוגנים, אנדרוגנים ופרוסטאטיבים.
    עקב צורת הפירוק והעובדה שהיא משתנה בין הנשים השונות ולא אחידה, ליביאל לא אושר לשימוש בארה'ב. באירופה הוא נמכר כבר שנים רבות.
    כמו שליביאל מיוצר בבתי חרושות, כך גם הטיפולים ההורמונלים האחרים ולכן כולם , לפי הגדרה זו, הינם סינטטיים. למעשה גם טופו המופק מסויה הינו סינטטי היות ואינו קיים בטבע.
    כל טיפול הורמונלי מקובל כיום יכול להחליף כל טיפול הורמונלי אחר.
    ולכן יש מיגוון גדול של טיפולים שכולם יכולים להחליף ביעילות מרובה את הליביאל, עד שיחזור לשוק.
    פשוט עליך להוועץ ברופא שתחום רפואת גיל המעבר זו המומחיות שלו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו