מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חדשה בפורום - אשמח לייעוץאלמונית4824/10/2011
שלום, אני בת 48, בחצי שנה האחרונה המחזור אינו סדיר, מזה מספר חודשים סובלת מגלי חום (בעיקר בלילה, ובתדירות לא גבוהה), מניחה שהתחלתי את תקופת גיל המעבר בחיי ודי חוששת מהבאות.....
מקפידה על פעילות גופנית סדירה במכון כושר, מעשנת בממוצע 10 סיגריות ביום.
בסך הכל אני מרגישה טוב, מתפקדת מצויין במשך היום וישנה טוב בלילה, סובלת לאחרונה משינויים קלים במצב הרוח, אולם לא באופן קיצוני.
שאלתי - האם זה הזמן המתאים להיבדק ולשקול ביחד עם הרופא קבלת טיפול כלשהו לגיל המעבר, או להמתין עד שיחלפו 6 חודשים מהמחזור האחרון?
האם כמעשנת אני יכולה בכלל לקבל טיפול הורמונלי או שעלי לחשוב מלכתחילה על טיפול באמצעות תכשירים טבעיים.
הערה נוספת - אני חיה בחו"ל.
תודה על קבלת כיוון מקצועי כלשהו מה לעשות על מנת שאהיה מוכנה כיאות לגיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדשה בפורום - אשמח לייעוץ - תגובה
ד``ר איתן פאר26/10/2011את עדין לא בגיל המעבר כך שכדאי לנצל את הזמן עד שתגיעי לשם בהפסקת עישון שגם ךךא כך קשר ךהורמונים מאד מזיקה.
אגב - עישון של 10 סיגריות ליום גורם למנופאוה בממוצע שנה וחצי מוקדם יותר. לא חבל?
כמו כן עישון גורם להצרות כלי דם , במיוחד אלו המספקים דם למוח ומחמיר מאד תופעה של דמנציה ( כגון אלצהיימר) בעתיד. עוד סיבה טובה להפסקת עישון. ( אבל עם יש כבר אלצהיימר אז לא זוכרים כלל האם מעשנים..)
תופעות של גלי חום והפרעות בשינה מופיעים עוד בתקופה הטרום מנופאוזלית, הנקראת פרימנופאוזה. הם הד'כ די מינורים ורק נותנים דוגמית למה שיגיע , ובגדול.
אל תגיעי לשלב שבו הגוף דורש טיפול ואת לא יכולה לקבל עקב עישון ( וכל עישון מעל 5 סיגריות ליום נחשב כעישון כבד ברפואה, היות וזו הכמות המקסימלית של ניקוטין שהגוף מסוגל לפנות מהגוף ביממה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?