הפרשות דמיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרשות דמיות
    שרון
    26/10/2011

שלום, אני בת 53 לא מקבלת מחזור מגיל 40 ונוטלת ACTIVELLE מזה מספר שנים ללא בעיות. בחודש האחרון, אני מבחינה בהפרשות דם אדום מהנרתיק בכל פעם שאני הולכת לשירותים. אני לא מקיימת יחסים מזה זמן רב. יש לי גם נשירת שיער די פתאומית וחזקה ואני מאוד עייפה כל הזמן כי אני סובלת שנים מפיברומיאלגיה - ללא תרופות- . רופא הנשים בדק אותי ולא מצא כלום. הוא אומר לי לחזור אחרי שהדימום ייפסק אבל ההפרשות רק מתגברות. גם השדיים שלי נהיו יותר רגישים. האם יש לי סיבה לדאגה? תודה על תשובתכם
    שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות דמיות

הוספת תגובה

• הפרשות דמיות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    26/10/2011

2 סיבות לדימום תחת הטיפול ההורמונלי.
    1- דיכוי יתר של רירית הרחם- ואז הרירית, בבדיקת האולטראסאונד, מאד מאד דקה
    2- עיבוי יתר של הרירית
    כל עוד נמשך הדימום, וגם הפרשה דמית תחשב כדימום, יש להפסיק את הטיפול ההורמונלי עד שהדימום נפסק.
    אז יש לבצע בדיקת אולטראסאונד להערכת עובי וסדירות רירית הרחם.
    רירית דקה מדי - יש לשנות את יחס האסטרוגן/פרוגסטרון שבתכשיר.
    ואז רצוי לעבור מאקטיבל לחצי אקטיבל הנקרא אוויאנה ( למעשה 50% פחות אסטרוגן אבל 80% פחות פרוגסטרון)
    במידה והרירית מעובה יותר ( יותר נדיר) יש לבצע ביופסיית פייפל ( ע'י הרופא המטפל במשרדו) מרירית הרחם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו