בדיקת פאפ PAP

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת פאפ PAP
    גיני
    07/11/2011

שלום רב לפני שבועיים ניבדקתי אצל רופא נשים בדיקה שיגרתית נילקח פאפ והתוצאה היתה ASCUS שזה מצב שפיר עם שינוי מסויים בצורה של התאים.הרופא אמר לי שישלח אותי לבדיקת קולקוסקפיה ובמידת הצורך ניתן לקחת ביופסיה במידת הצורך.שאלתי האם הבדיקה הזאת היא בדיקה לבדוק את התאים באם הם טרום סרטניים או ממאירים חלילה.אני מאד מודאגת .למרות שבשנה שעברה הפאפ היה תקין
    והאים חלילה אצטרך להוריד את הרחם.עליי לציין שאני מיבדקת בתדירות גבוה וזאת פעם ראשונה שהפאפ לא יצא טוב.אני בת 50 . האם בדיקה זו היא בדיקה לסרטן הרחם? האם השינויים יכולים להיות מוירוס הפפילומה למרות שאני לא מקיימת יחסי מין בתקופה זו תודה. גיני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת פאפ PAP

הוספת תגובה

• בדיקת פאפ PAP - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/11/2011

הסרי כל דאגה מלבך.
    משמעות ASCUS בבדיקת פאפ החיא תאים ממקור לא ברור. בד'כ רואים תשובה כזו הן בממצאים דלקתיים והן בסמיכות לדימום ווסתי או אחר.
    אין כל צורך בקולפוסקופיה אלא לחזור על בדיקת פאפ כעבור 3-6 חודשים.
    במרבית המקרים הבדיקה חוזרת תקינה, ולא , במידה ושוב יש תשובה ששל ASCUS , רק אז יש מקום לקולפוסקופיה.
    אל תוותרי על הרחם כל כך מהר.
    ואין בתשובה זו עדות לתאים אפילו לא טרום-טרום סרטניים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת PAP

גיני
    08/11/2011

תודה רבה ד"ר פאר על התשובה המהירה,עכשיו אני יותר רגועה.תודה גיני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו