מנופאוזה מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנופאוזה מוקדמת
    נועה
    30/01/2008

שלום, אני בת 42, הוסת הפסיקה מגיל 36 , עם סימפטומים של גיל המעבר מגיל 31. התלבטתי אם לקחת הורמונים ולאחר ארבע שנים לקחתי אקטיבל למשך שנה וחצי. לפני חודשיים הפסקתי שוב בגלל התלבטויות האם יכול להיות שמזיק, בעקבות כל המחקרים בנושא. מה דעתך? האם עלי לקחת? האם ההפסקות והחזרות מזיקות? חלק אומרים לי שאני טועה, לא יודעת מה לעשות.
    רוצה לציין גם שחושבת על עוד ילד מתרומת ביצית.
    תודה על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנופאוזה מוקדמת

הוספת תגובה

• מנופאוזה מוקדמת

ד''ר חגית כהנא
    31/01/2008

יש לקחת הורמונים אם יש תופעות לואי כמו גלי חום הפרעות בשינה יובש בנרתיק וכד'.
    ההפסקות אינן מועילות אלא גורמות להשנות התופעות וחבל.
    לגבי הריון מתרומת ביצית זו שאלה אחרת. את צריכה להחליט מה את רוצה ולפעול בהתאםץ אם תחליטי על טיפול הרופאים המטפלים יחליטו על הטיפול ללא קשר לטיפול הנוכחי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר

נועה
    31/01/2008

אז זהו, שכל התופעות האלה היו בגילאי 32 , 33 כשלא הבינו מה יש לי ולכן לא המליצו לי על טיפול. מאז שהפסיק המחזור , מגיל 36 אין תופעות. השאלה אם ההורמונים מונעים מחלות בעתיד, או שגורמים למחלות אחרות, ואז יצא שכרי בהפסדי. אין שום תופעות וההורמונים לא משפרים כרגע כלום. האם בכל זאת לקחת מתוך מחשבה על העתיד? תודה על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו