הקשר בין סרטן השד להורמונים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הקשר בין סרטן השד להורמונים
    אסתי
    06/12/2011

לאמי היה סרטן שד בגיל 67(היום היא בת 88). אני בת 58 ורופא הנשים שכנע אותי לקחת הורמונים. אני עדיין מתלבטת בגלל הפחד מסרטן השד. אין לי תופעות חריגות של גיל המעבר חוץ מבריחת סידן. אשמח לשמוע את דעתך. בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הקשר בין סרטן השד להורמונים - תגובה

ד``ר איתן פאר
    07/12/2011

האם הכוונה שלך שעד כה לא לקחת טיפול הורממונלי ורק עתה רופא הנשים שלך שיכנע אותך לקבל טיפול הורמונלי? או שמא את כבר לוקחת מזה שנים והוא שיכנע אותך להמשיך? ומתי פסק לך המחזור?
    כך שללא נתונים קשה מאד לתת תשובה מבוססת וערכית לשאלות .
    אבל, אודות הקשר ההורמונלי לסרטן שד כבר כתבתי בפורום זה המון וארוכות ומכל אספקט אפשרי.
    סרטו שד בגיל 67 לאמא כמעט אף פעם אינו גנטי ולכן ללא משמעות קלינית לגביך.
    לקיחה של טיפול הורמונלי עד גיל 60 ולפחות 5 שנים,מומלצת, במידה וישנה התוויה קלינית - כלומר תופעות של גיל המעבר הפוגעות האיכות החיים. כמובן שתוך כדי לקיחההתופעותנעלמות ומרגישים טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים וסרטן השד

אסתי
    07/12/2011

תודה על תגובתך. המחזור נפסק כשהייתי בת54-55. הרופא המליץ לי להתחיל בטיפול ההורמונלי לפני חודשיים. התחלתי עם חצי מדבקה של אוורל 50 ולהמשיך עם חצי מדבקה של אוורל קונטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הורמונים וסרטן השד - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/12/2011

היותולא התחלת מיד עם הפסקת המחזור, וכן אין לפני נתונים אודות רמות שומני הדם שלך ותפקודי טיירואיד וכבד, הרי שהייתי מיעץ לך לבצע בדיקת דופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר. בדיקה פשוטה הקיימת במסגרת קופות החולים ובה מודדים את עובי דופן כלי הדם ומשקעם טרשתיים.
    במידה והבדיקה תקינה, כפי שאני מקווה שתהיה, אבל גם קשור לגנטיקה, הרי שתמשיכים עם מדבקות אוורל קונטי על בסיס קבוע.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו