מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גלי חום קשיםאתי13/12/2011
מזה כ-10 שנים הסתיים אצלי המחזור החודשי. כמעט מיד התחילו גלי חום.
מאז ,לסירוגין ,ועד לפני חמישה חודשים קבלתי טיפול הורמונלי (אקטיבל ואויאנה)
הפסקתי ליטול הורמונים משום שלמרות הטיפול חזרו גלי החום.
מאז אני כמעט שלא ישנה בלילות בשל גלי חום קשים ובתדירות גבוהה.
מצבי הבריאותי הידרדר מאד בחודשים האחרונים: כאבי פרקים ,הפרעות בתפקודי
כבד והתגלו אבנים בכיס המרה ומעל הכל חוסר שינה שגורם לחוסר תפקוד תקין
בעבודה ובבית.
שאלתי היא מה עלי לעשות כדי לשפר את המצב הבלתי נסבל הזה והאם כדאי לחזור להורמונים , אולי למינון גבוה יותר מבעבר או שיש דרך מומולצת אחרת שתביא להקלה של גלי החום .
תודה מראש
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין צורך שתסבלי
tali14/12/2011היי אתי אני חוויתי בדיוק את מה שאת חווה וההורמונים האלה הם באמת מכה. למה שלא תנסי אולי דברים אחרים טבעיים? אולי גם תנסי לשנות קצת את התזונה שלך למזונות שהם יותר "קרים" אני משתמשת בתוסף תזונה של טבע שעזר לי מאוד, קוראים לו "פמארל" והוא נמכר בכל העולם הייתי ממליצה לך לנסות אותו גם במקום ההורמונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין צורך שתסבלי - תגובה
ד``ר איתן פאר15/12/2011פמארל מיוצר מסויה.
התועלת שלו מאד מוגבלת ודומה לזה של פלצבו.
לעומת זאת תכשירי סויה למינהם מגבירים סרטני שד במידה ונלקחים מגיל המעבר ולא מילדות - כפי שנלקחים במזרח.
כמו כן כל תכשיר שעובר עיבוד מעבדתי , כגון פמארל, כבר לא יכול להחשב "טבעי"
בנוסף, לטבע אין כלל פתרונות לגיל המעבר היות ותוחלת החיים עד לפני 100 שני היתה 46 שנים בממוצע לנשים ולכן מבחינת "הטבע" אין כלל גיל המעבר היות ונשים לא אמורות לחיות לגיל זה אלא למות תוך כדי תפקוד מלא של השחלות- כפי שקורה בטבע בכל בעלי החיים.
והיות והשם פמארל נזרק לפורום זה כמעט כל פניה חמישית אני בכלל חושד בנסיון של תעמולה ספציפית לתכשיר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום קשים - תגובה
ד``ר איתן פאר15/12/2011כל איכות החיים שלך מאד השתבשה , לפי התיאור שלך, בעקבות הפסקת הטיפול ההורמונלי
כמו כן , הקשר המוכח בין גלי חום ואלצהיימר ממש מפחיד
ולךכן תחזרי מיד לטיפול
אבל- לגבי סוג הטיפול , והמינון- כאן כבר יש מספר אופציות
היות ולאחר שנים של שימוש באותו תכשיר הפסקת להגיב , רצוי לנסות דברים שונים- למשל מדבקות או טיפולים הורמוליים אחרים ( למשל אנג'ליק).
תפני לרופא גיל המעבר בצורה מסודרת ותקבלי טיפול הולם ותחזרי לחיות באיכות חיים טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?