תופעות גיל המעבר - שאלת המשך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות גיל המעבר - שאלת המשך
    יעלי
    06/02/2012

דר שלום כתבתי לך לפני שבוע על תופעות קשות של חרדה ונדודי שינה ועל מיגרנות והמלצת רופא הנשים לקחת אקטיבל, ותודה על תשובתך. היום לאחר שבוע אקטיבל ואלפרליד 0.25 יש שיפור בתופעות אך יש החמרה בכאבי הראש. לעיתים מעין דקירות מסביב לעיניים בדר"כ בצד אחד ולעיתים פשוט כאב ראש ולחץ על הראש. זה כבר יומיומי. זה מלחיץ ומגביר לי את החרדה ואני מרגישה שזה מעגל שחוזר על עצמו ושאלולא כאבי הראש היה לי יותר קל להתמודד עם התופעות הקשות האחרות . מה לדעתך עלי לעשות? האם האקטיבל מגביר לי את כאבי הראש? רציתי לציין שאני כמעט לא סובלת מגלי חום אלא רק מתסמינים אחרים אז אולי אני לא צריכה בכלל הורמונים ? רופא המשפחה אמר שבהמשך אם לא יהיה שינוי בתסמינים יעביר אותי לציפרלקס בנוסף להורמונים תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תופעות גיל המעבר - שאלת המשך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    08/02/2012

העצה של רופא המשפחה מבוססת על עובדות קליניות מוכחות ולכן היא די טובה.
    אבל קודם לכן, ניתן לעבור לאוויאנה שזה 50% פחות אסטרוגן ו 80% פחות פרוגסטרון מאקטיבל.
    כמו כן בד'כ תופעות לואי מתכשיר הורמונלי , במידה והוא הגורם, אמורות לחלוף תוך תקופת ההסתגלות של הגוך שלוקחת בממוצע 3 שבועות, אז אולי כדי להתאזר בסבלנו.
    כמו כן, שתייה מרובה ( כלומר צבע של שתן צלול ) מפחיתה תופעות לואי. שוא לנסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו