מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השמנהחנה28/02/2012
בת 44 לא מקבלת מחזור מזה כשנה וחצי כמו כן בדיקות הדם מאשרות .
מאוד משמינה ולא מאכילה מופרזת איך אפשר להסביר את ההשמנה המוזרה
כמו כן בדיאטה קפדנית אך ללא הועיל לא יורדת במ שקל אלא להיפך משמינה
מה עושים? איך מסבירים זאת ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר29/02/2012העלייה במשקל בהעדר פעילות הורמונלית, קרי בגיל המעבר , קשורה במספר תהליכים הורמונלים.
ראשית, אין אסטרוגן שינטרל את פעילות הטסטוסטרון המיוצר כל החיים הן מהשחלה והן מבלוטת יתרת הכילייה ( האדרנל). ולכן גם משמינים וגם מקבלים תופעות כגון שיעור פנים- בעיקר סנטר ושפתיים. כמו כן יש קושי רב בהורדת משקל במצבי חסר פעילות הורמונלית עקה גורמים נוספים, כגון ירידה פיזיולוגית בחילוף חומרים, החלפת מסת שריר במסת שומן הצורך משק קאלורי מופחת מבעבר ועוד.
טיפול הורמונלי מאזן תופעות אלו מחדש ומאפשר הצלחת דיאטות למינהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור לא מגיע PMS קשה במיוחד בת 50
יעל18/09/2012שלום רב, אני בקרוב בת 50. בחצי השנה האחרונה, המחזור הגיע עם שינויים במס' ימים איחור או ההיפך. פעמיים קיבלתי מרופא נשים פרימולט נור למשך 10 ימים, עקב רירית רחם עבה והמחזור הגיע. כעת אני סובלת מאד מ- תסמונת PMS קשה במיוחד. (מאז שקבלתי מחזור סבלתי ממנה, אופייני ב-3% נשים של PMS קשה במיוחד, עד שאחד הרופאים , חשב "להוריד" לי את המחזור לתמיד ואז הייתי בת 30.) כעת סובלת משדיים כואבים, כאבים ונפיחות בבטן ובגב, כאבי ראש ,דופק מואץ, חום גוף וכיוצא באלו. האם אפשר לקחת פרימולט נור מרופא משפחה? מה אפשר לעשות עם הPMS הנורא הזה כאשר אני גם מעשנת, איזה תרופות,מדבקות אפשר לקחת, ואם המקרה דחוף, למי אני פונה? לא ניתן לחכות בצורה כזו קיצונית של כאבים? תודה רבה ושנה טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחזור לא מגיע PMS קשה במיוחד בת 50 - תגובה
ד``ר איתן פאר19/09/2012עישוןמ עישון ועוד פעם עישון..
נורא.....
גם מחמיר מאד תופעות של PMS וגם גורם לפירוק בכבד של ההורמונים לחומרים המסרטנים שד , מעי ועוד וחומרים הגורמים לקרישיות יתר ואמבוליות למוח וללב.
אז או עישון- ותמשיכי לסבול ( ואז אולי ויאפקס יכול לעזור חלקית), או הפסקת עישון וראז ניתן לאזן אותך הורמונלית כך שיפחתו משמעותית תלונותיך.
תחשבי ותחליטי ותפני עם ההחלטתך לקבלת טיפול אצל גניקולוג המתמצא בשינויים ההורמונלים האחראים ל PMS.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ושאלה
יעל19/09/2012ד"ר פאר שלום רב, תודה רבה. האם אתה מטפל בתופעות PMS וגיל המעבר? איך אני מגיעה אליך, שייכת לקופ"ח כללית תודה רבה הבהרת הייטב את נגעי העישון יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשמנה - תגובה
ד``ר איתן פאר24/09/2012הקשר בין השמנה ופעילות הורמונילית כבר מוכח ומוכר מזה שנים.
למשל- כאשר השחלה מפסיקה ליצר אסטרוגן ואין יותר מחזורים ( =מנופאוזה), השחלה ממשיכה ליצר הורמון זיכרי, טסטוסטרון. גם בלוטת יתרת הכילייה, האדרנל, מייצרת הורמון זיכרי.
כל עוד יש מחזור פעילות הורמונלית זיכרית זו נסתרת באופן מוחלט ע'י האסטרוגן ולכן יש לנשים בטן שטוחה ( ואגן רחב).
עכשיו, במנופאוזה, אין מה שיסתור את הפעילות ההורמונלית הזכרית, והם נכנסים לפעולה.
ואז שומן מצטבר כתפזורת זיכרית, כלומר נודד מהאגן והירכיים לכיוון "צמיגי הבטן" של הגברים ( ובתהליך נגרם צלוליטיס באזור הירכיים והישבן).
ההורמונים הזיכריים נחשבים כהורמונים הגורמים למסת גוף גדולה יותר ( ולכן גברים גבוהים, אחבים ושוקלים יותר מנשים), ומגבירי תאבון.
התהליך "טבעי" במנופאוזה, וכל הנשים בשלב זה של חייהן עולות במשקל.
שתי דרכי התמודדות-
1- להחזיר פעילות הורמונלית אסטרוגנית
2- לשרוף יותר קאלוריות ע'י פעילות גופנית
דיאטות למינהן עוזרות רק במעט, אם בכלל, היות והרקע כאמור הורמונלי ביסודו.
שנה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?