האם אביאנה מתאים לי או שאני צריכה לנסות סוג אחר של הורמונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אביאנה מתאים לי או שאני צריכה לנסות סוג אחר של הורמונים?
    ד``ר איתן פאר
    29/02/2012

שלום,
    אני משתמשת באביאנה כבר חודשיים, התחלתי עם נובופם בגלל שעדין מידי פעם קיבלתי מחזור אבל סבלתי מגלי חום רבים. הרופא טען שלדעתו לפי הבדיקות דם אני בגיל המעבר ולא אמורה לקבל מחזור. בנוסף עברתי ביופסיה של רירית הרחם ובדיקת פאפ שתיהן יצאו תקינות, ובכל זאת מחזור מידי פעם. מאחר ואני סובלת מכאבי ראש מסוג tension headache המליצה לי הנאורולגית לעבור למינון נמוך יותר של הורמונים ולכן הרופא נתן לי אביאנה..בחודשיים עם אביאנה אין גלי חום אני מרגישה מצוין אבל סובלת מדימומים מידי פעם
    ואתמול קיבלתי מחזור.
    השאלה שלי האם אביאנה מתאים לי או שאני צריכה לנסות סוג אחר של הורמונים?
    האם אני צריכה להפסיק למספר ימים את הכדור במידה ויש דימום או להמשיך?
    מה הטיפול האידיאלי בשבילי אם מידי פעם יש מחזור ואני מעדיפה לקחת מינון נמוך של הורמונים בגלל כאב הראש.
    הגיל שלי הוא 46
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אביאנה ודימום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    29/02/2012

הנקודה איננה מינון נמוך אלא מינון הולם המותאם לצורכיך באופן אישי.
    הקביעה מהו המינון ההולם לגביך קשורה בתגובת רירית הרחם, האם היא דקה מדי או מעובה, וכן האם לא חזרו שחלותיך לתפקד שוב היות ואת כלל לא היית בגיל המעבר אלא בתקופה הנקאית פרימנופאוזה.
    ראי תשובתי לאחת השאלות הקודודמות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו