שאלה שקשורה למחזור והגלולות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה שקשורה למחזור והגלולות
    לילי
    04/03/2012

אני בת 43 נוטלת גלולות פמינט ומקבלת מחזור בסיום הגלולות. המחזור בקושי מתנקה מגופי.כמות הדם מעטה עד מאוד.ויש לי הרגשה גםלפני המחזור וגם אחרי שהרחם כבד וכאלו רוצה שוב להתרוקן אך לצערי זה לא קורה. למעשה אני עם הגלולות כבר 15 שנה
    ברציפות ומאוד הייתי רוצה לדעת אם יש דרך להתנקות ולהרגיש הקלה.ומדוע טני מרגישה נפיחות תמידית?והאם יש תרופה או דרך להישאר מוגנת ולשחרר לחץ.איני עם התקנים בגלל הדבקיות בדפנות בצורה קשה שבבדיקה ידנית אמרו לי כך..אשמח לקבל ייעוץ או הכוונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה שקשורה למחזור והגלולות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    05/03/2012

יש לך אותה טעות מחשבתית שיש להמון נשים.
    הדימום החודשי- כלומר המחזור- אינו מנקה , אינו מטהר, ואינו גורם לכל תחושת הקלה .
    הביטוי של פעילות הורמונלית שחלתית על הרחם היא צמיחה של רירית הרחם לצורך הכנתה לקליטת הריון, ובמידה ולא חל הריון, תוך 14 יום לאחר הביוץ, רירית הרחם מאבדת את התמיכה ההורמונלית שלה ואז היא מתקלפת, נושרת לחלל הרחם ויותאית החוצה - וזהו כל המחזור.
    כלומר- הרבה צמיחה של רירית רחם ( כמו לאחר מסםר לידות שאז חלל הרחם גדול יותר)- יביא ליותר דימום.
    פחות צמיחה של רירית הרחם, כמו רירית אחם מדואית ע'י גלולות או התקן מירנה, ואז יש פחות דימום ואפילו העלמות הדימום אם לא היתה צמיחה של רירית הרחם.
    התחושות הנילוות למחזור, כגון נפיחות, גודש בשדיים, שינויים במצבי רוח ועוד ועוד קשורים לפעילות הורמונלית ולכן יהיו גם אצל נשים שעברו כריתת רחם ללא כריתת שחלות, שאז יש להן פעילות הורמונלית - אך ללא מחזור.
    הרחם אינו "כבד" כדבריך ואין את חשה אותו אלא את התופעות ההורמונליות.
    גלולות, כל הגלולות, גורמות לצמיחה מאד מופחתת של רירית הרחם ולכן כל הגלולות מפחיתות משפעותית את אובדן הדם במחזור ועל כך יבורכו ממצאי הגלולות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו