איחור במחזר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איחור במחזר
    מונה
    14/03/2012

לרופאים שלום
    אני בגיל 46 מאז שנה יש לי איחור ובלבול במחזור ,שאלתי היא ,שכבר 3 חודשים לא קבלתי מחזור ואני מרגשה נפחות בחזה כמו לפני מחזור ,ולא מקבלת מחזור ,כאילו שהחזה גדל , האם בגיל המעבר גודל החזה ?
    וקצת גלי חום
    והאם אני אקבל מחזור עוד ?
    עשיתי בדקה לפני 3 חודשים והLH היה 57 ןהE2 104 מה זה אומר FSH היה 68
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איחור במחזר

הוספת תגובה

• איחור במחזר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    21/03/2012

לאט אבל בטוח את נכנסת לגיל המעבר. האיחור והשיבושים במחזור, תוצאות הבדיקות ההורמונליות אכן מאשרות זאת.
    ההגדרה של גיל המעבר היא שנה לאחר המחזור האחרון.
    עד אז את בתקופה הנקראית פרימנופאוזה. שזה אומר שיתכן והמחזור יחזור, ולפעמים אפילו למספר חודשים, ויתכן ולא.
    טיפול כן או לא מותנה בקליניקה. יש כאלו ללא כל סימפטומים ואלו לךא צריכות כל טיפול הורמונלי תומך. ולעומתן, יש כאלו המאד סובלות ולהן בודאי מומלץ טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לגיל המעבר

מיכל
    19/04/2012

שלום אני בחודש 2/12 הגעתי לגיל 47. בתאריך 17/2/12 היה לי מחזור אחרון .
    בחודש 3-4/12 לא קיבלתי מחזור. כבר 3 שבועות אני מרגישה גלי חום. בהתחלה מאד
    נלחצתי ולא הבנתי למה אני מרגישה חום נוראי בראש. אך מאחר וזה גבר הבנתי שכנראה אני בגיל המעבר.
    אני סובלת מיובש נוראי בשפתיים וכל הזמן רוצה לשתות. אין לי יובש בנרתיק בכלל.
    וגם אני כל הזמן נפוחה כאילו אני צריכה לקבל אך לא מגיע מחזור.
    שאלתי האם אני עוד יקבל מחזור או שזהו ברגע שמגיעים גלי החום זה סימן להפסקת המחזור. ואם אני יקבל מחזור אפילו לחודש או חודשיים האם יוכל להכנס להיריון?
    או שזהו אני כבר לא יוכל להביא יותר ילדים . ( אני רווקה ללא ילדים).
    האם אני מתנפחת ומשמינה בגלל שמפסיק לי המחזור? - אני עושה הרבה ספורט גם .

יש לציין שבשנה האחרונה המחזור היה מאוד מאוד חלש - ונמשך רק 3 ימים בקושי.
    אני מאד לחוצה ולא הלכתי לעשות בדיקות אצל רופא, בטח לא לרופא נשים. ואין לי אם מי להתייעץ או לשאול.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים לגיל המעבר - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/04/2012

לא הצלחתי להבין מדוע, כאשר את מציינת בעיות גניקולוגיות קלאסיות, את מדגישה שלא הלכת לרופא, ו"בטח לא לרופא נשים".
    תנסי דוקא כן לפנות לרופא נשים שיוכל לעזור , להקל ולפתור לך בקלות מרובה את מיגוון הבעיות שהתעוררו אצלך עם הגיל.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר

מיכל
    23/04/2012

בהמשך לתשובתכם, קודם כל תודה.
    יש לציין כי לא הייתי אף פעם אצל רופא נשים מכיוון שלא היה לי צורך בכך.
    לא השתמשתי בגלולות , ולא הייתי בהיריון , כך שלא היה לי צורך בבדיקה אצל רופא נשים. אני חשה בושה קצת כדי ללכת לרופא נשים.
    רציתי לשאול האם יש כדורים כלשהם שאפשר לקחת כדי להמשיך תקופה מסויימת -
    לקבל את המחזור החודשי. מאחר ושמעתי מכמה נשים שיש אפשרות.והאם יש
    לכדורים הנ"ל תופעות לוואי כלשהם שיכולים להרע.כי לפי הבנתי זה הורמונים ויש לך סכנה של מחלה קשה.
    והאם גם אם הפסיק המחזור יש אפשרות שכן יחזור פתאום, או שלפי הסימנים כנראה שכבר אין סיכוי שאוכל לקבל מחזור ובטח אין סיכוי שאוכל להכנס להיריון .
    תודה מראש.
    לגבי גלי חום התחלתי לשתות חליטה של שיח אברהם- ואכן זה עוזר
    תודה - מחכה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    23/04/2012

ארשה לעצמי להתערב במקום בו עמיתי, ד"ר פאר, נתן מענה יסודי לשאלותיך עד כה. אתייחס רק לקטע אחד באיאלוג מעניין זה. זאת, מאחר ואת מציינת שלא היית אף פעם אצל רופא נשים. אם את חשה בושה ללכת, תוכלי לפנות לרופאת נשים. יש היום הרבה מאד רופאות מצויינות אשר תוכלנה לסייע בידך. אלא אם כן אינך מאמינה בממסד הרפואי ואז לא ברור מדוע את מבקשת סיוע בדרך זו, ממסד זה., בשלב זה.
    לעניות דעתי חובתך ללכת ולהוועץ. מעבר לשאלותיך יש בדיקות שגרתיות אותן חשוב לבצע, וגם אם הצלחת להסתדר יפה גם בלי זה עד היום, חבל "לאתגר את המזל".
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תובנה לגיל המעבר

מיכל
    23/04/2012

תודה רבה -אכן עזרתם לי.
    אפנה לייעוץ עם רופא .
    תודה שוב. ואכן הפורום עוזר לנשים כמוני שקצת חוששים לשאול .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו