בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר
    ד``ר איתן פאר
    21/05/2012

שלום רב,
    אני בת 54. וסת אחרון לפני 4 חודשים. בבדיקות פרופיל הורמונלי נמצא שאני בגיל המעבר. לאור גלי חום, נדודי שינה ושינויים במצב רוח המליצה לי רופאת הנשי שלי להתחיל לקחת EVIANA. ובכן, אתמול לקחתי גלולה בפעם הראשונה והיום הופיע דימום קל. מה המשמעות? האם להפסיק לקחת או שאולי התרופה אינה מתאימה לי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אביאנה ודימום - תגובה

ד``ר איתן פאר
    23/05/2012

ההגדרה של גיל המעבר אינה מתבססת על פרופיל הורמונלי בלבד אלא על שנה ללא מחזור.
    הפרופיל ההורמונלי מעיד על פרופיל מנופאוזלי לעתים אפילו כאשר עדין יש מחזורים לא סדירים.
    ההחלטה הטיפולית אינה קשורה לא בהפסקת הווסתות ולא בפרופיל ההורמונלי אלא בסימפטומים של גיל המעבר ( כגון גלי חום, הפרעות שינה, שינויים במצבי רוח ועוד וןיוד ועוד).
    התופעה של דימומים אקראיים במהלך השנה הראשונה שלאחר הפסקת המחזור הינה שכיחה וידועה ולא קשורה בלקיחת ההורמונים.
    מבחינה פרקטית- ברגע שחוזר הדימום נעלמיות תופעות המאפיינות את גיל המעבר
    במידה וממשיכים לקחת טיפול הורמונלי חלופי תוך כדי דימום יש נטייה לדימום להמשך זמן ארוך יותר.
    ולכן- ההמלצה היא להפסיק לקיחת הורמונים כל עוד יש דימום, ולחדש רק במידה וכאשר תסמיני גיל המעבר האמורים חוזרים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה.

רונית
    25/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו