מנאופזה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מנאופזה?
    אישה
    23/05/2012

שלום רב, התייעצתי כאן עת היותי בפרה מנאופזה - לאחר הפסקה במחזור (שקרתה בעבר) נטילת פרימוליט - נור וביצוע בדיקת דם ביום שלישי לוסת -
    להלן התוצאות היום-
    e2 - 97.60
    fsh - 59.85
    lh - 44.50
    tsh - 1.44
    progesteron<1
    (בת קרוב ל- 38) זה הפרופיל הגרוע ביותר שהיה לי. והיו לי פרופילים לא מנאופיזיאלים (לפני חצי שנה ולפני כן..) והיו כן מנאופויזיאלים יותר... האם אני במנאופזה?
    אימי עברה סרטן שד - אני יודעת שיש המצדדים מאד בפרוגילוטון ויש שלא ויש שאין להם דיעה חד משמעית.
    אינני סובלת מתסמינים כרגע (גלי חום אחת לשנתיים ומאד מינוריים....). מתי צפוי לי "חוויית"
    מנאופזה? זה אינדיבידואלי. האם E2 אמור להיות נמוך יותר?
    האם אני כבר שם? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מנאופזה?

הוספת תגובה

• מנאופזה? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    24/05/2012

האם הבדיקות תחת תרופות הורמונליות? פרוילוטון? פרימולוט נור?
    האם יש מחזורים ספונטניים? האם את מקבלת רק בעקבות התרופות?
    האם את סובלת ממשהו?
    המון שאלות שלכולן יש רלוונטיות לגבי מתן תשובה מושכלת.
    חוץ מזה אנחנו לא מטפלים בבדיקות- הם אמצעי עזר להבין סיבות לסימפטומים.
    אנחנו כן מטפלים בסימפטומים, במידה וקיימים.
    ההתייחסות לסרטן השד של האמא בעל משמעות לגביך במידה ולאמא היה סרטן שד לפני גיל 40.
    ואז רצוי לבצע בדיקת נשאות גנטית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאולייך

אישה
    24/05/2012

הבדיקה בוצעה לאחר נטילה הורמונלית (פרימוליט) ולאחר הפסקה המתנה לוסת וביום השלישי. בעבר - בדיקות שהראו רמת הורמונים המתאימה ליותר קירבה למנאופזה היו תחת חודשים (כ-3) ללא וסת ועל כן בוצעו לאחר נטילה של פרימוליט נור.

בבדיקות שהייתה התאוששות שחלתית מן הסתם הייתה קליניקה של וסת טבעית בתוך כל המכלול של תהליך הכשל השחלתי.
    מה ששונה הפעם הוא עליה ברמות FSH שוב לרמה מאד גבוהה..הפסקה של וסת שוב ל- 3 חוד' וירידה בערכי E2 ל- 95.

קלינית - אני מתמודדת כעת עם היעדר וסת (לא אוכל לדעת מתי תעבור שנה אם אני נוטלת פרימוליט) וכן מידי פעם.. לא לעיתים קרובות גלי חום מאד מינוריים (לא מה שמתארות נשים בגיל המעבר.....) אלא תחושת חום בגוף ואז חוזר לנורמה.

האם בדר"כ התחלת מה שבא לידי ביטוי בגיל המעבר הוא כאשר אסטרוגן יורד לרמה נמוכה מ- 95?

סליחה על האורך ומודה על היחס המאד המקצועי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - סרטן שד לאימי גיל 60 +

אישה
    24/05/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לשאולייך - תגובה

ד``ר איתן פאר
    04/06/2012

כל עוד את מגיבה לפרימולוט נור בצורת דימום זה מעיד על צמיחה של רירית הרחם וזו האינדיקציה שיש אסטרוגן, כלומר את לא בגיל המעבר
    רמות אסטרוגן נמוכות במנופאוזה ונעלמות במנופאוזה ולכן אין יותר צמיחת רירית רחם ואין תגובה לפרימולוט נור ויש תסמיני גיל המעבר בעוצמות אחרות מאלו שאת מתארת.
    סבלנות זה יגיע.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו