הורמונים וזריקת קורטיזון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הורמונים וזריקת קורטיזון
    רבקה
    28/05/2012

אני צורכת הורמוני אביאנה. לפני שנה , בגלל כאבים בברך הוזרקו לברך פעמיים - diprospan+lido אחרי הפעם הראשונה הופיע דימום קל. לאחר חודשיים אחרי הזריקה השנייה, הופיע דימום כבד יותר, וכן הופיעו פצעונים עם ראשי מוגלה סביב לפות שהתרבו בהדרגה והוו מטרד גדול מאד ורופאת הנשים לא ידעה להסביר את התופעה ושום משחה לא עזרה . לאחר חודשיים לערך הם נעלמו כשם שבאו. היום יש לי שוב בעיות בברך ורק זריקת קורטיזון תוכל לעזור לי. שאלתי היא : האם לקחת אביאנה בזמן ההזרקה ואחריה? האם יש בכלל קשר ותופעות לוואי בין הורמונים לבין זריקות קורטיזון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הורמונים וזריקת קורטיזון

הוספת תגובה

• הורמונים וזריקת קורטיזון - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/05/2012

קורטיזון מהווה את אבן היסוד לבניה של הורמוני המין. מהמולקולה שלו הגוף מייצר אסטרוגן, פרוגסטרון, טסטוסטרון וכד'
    אינני יודע האם זריקה של קורטיזון לברך נספגת למחזור הדם- כמדומני שלא או שרק כמות מזערית ממנה נספגת, כך שלשער שהקורטיזון שבזריקה הפך בגוף לאסטרוגן וגרם לדימום - לא סביר בעליל.
    מה שיותר סביר זב מצבי סטרס שיש סביב לאירוע ההזרקה, וסטרס עלול לשנות ספיגה ופינוחי של הורמונים שאת כבר לוקחת.
    אוואינה , הנחשבת לבעלת המינון הנמוך ביותר שבשימוש כיום, יכולה להיות מושפעת , בתהליכי סיגתה והפרשתה, מסטרס ויתכן שזה הגורם לדימום שקיבלת.
    בכל מקרה אין מקום "להתכונן" לקראת, במידה ותזדקקי לזריקה נוספת.
    מקסימום, במידה ומופיע דימום, תקחי 2 כדורי אוויאנה ביחד במשך מספר ימים וזה, בתקוה, יפסיק את הדימום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו