מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהיוד30/05/2012
שלום, חשוב לי לציין שהפורום הזה הוא מצויין ותשובות הרופאים מאד לעניין ואתם מגלים הרבה רגישות, שאלתי כאן שאלה לפני כ3 שבועות, להזכירך בת 46 עם מחזורים סדירים עד לפני כחודשיים, שאז מחזור איחר בכמעט 3 שבועות כשכל הזמן היו תסמיני מחזור, הרופא שלי שלח אותי לבדיקות הורמונליות שלמיטב הבנתי יצאו תקינות: e-2 98, lh-2.4,fsh-8.9, המחזור היה שונה והזכיר יותר דימום כמו אחרי הפלה, לפי מה שקראתי הבנתי שכנראה לא היה ביוץ ולכן היה דימום שנמשך כשבוע וחצי, ביום שישי כבר הייתי נקייה, מאז המשיכו הפרשות וגודש בחזה, ומאתמול בערב שוב יש לי כאבי מחזור! יתכן ששוב יהיה לי דימום? אני מרגישה שהגוף השתגע! האם כל זה שייך לטרום גיל המעבר? יש לציין שאין לי שום תסמינים של גיל המעבר! רק כאבי מחזור וכאבים בשד וסוג של דקירות בשד ובמפשעות ,האם כל זה אופייני לגילי? האם אתה ממליץ על בדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר31/05/2012בגילאים 45-52 , בממוצע כל 10 חודשים מדלג ביוץ.
זה קשור לירידה עם הגיל ביכולת הבייציות שבשחלות להגיב נכון לגירוי הורמונלי ( מבחינה ביולוגית- ירידה בכמות הקולטנים על פני ממברנת הביציות, דבר המאפיין גיל והגורם לאובדן הפוריות לאחר גיל 44),
כתוצאה ישנה הפרשה אסטרוגנית לא מבוקרת שכן אין הפרשת פרוגסטרון הנוצר רק לאר ביוץ. ולכן יש תופעות המאפיינות אסטרוגן בלבד - כגון הגודש בשדיים, המחזור המאחר, הדימומים וההכצמות שלאחר מכן.
עד כאן ההסבר הביולוגי המדעי.
מבחינת הטיפול- פשוט לוקחים תכשיר המכיל פרוגסטרון למשך שבוע ( למשל פרימולוט נור, דופסטון, אוטרוגסטאן ועוד..), שלאחריו מופיע דימום והוא בד/'כ "מסדיר" את הביוצים עד לפעם הבאה שזה יקרה - עקב הגיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יוד31/05/2012מאד מודה לך על תשובתך המהירה וההסבר המפורט! יישר כח!! האם שמות המוצרים שנקבת בהם הם תרופות? הייתי מעדיפה משהו טבעי, האם תוכל להמליץ לי על תחליף טבעי? ושוב תודה רבה לך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
יוד31/05/2012יש לי דופסטון שהרופא נתן לי כשהייתי בזמן איחור במחזור ולא לקחתי, האם לקחת עכשיו בזמן דימום? באיזה מינון? גם 2 ליום? תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר איתן פאר03/06/2012כדור של 10 מג'ר למשך 10 ימים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?