מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם כדאי לקחת אביאנה?רמית24/06/2012
שלום רב, אני בת 50, מעשנת. נוטלת באופן קבוע לנטון, סידון קאלציום ציטראט ואומניום (ויטמין לנשים של של סולגאר). זה שנה וחצי סובלת מתופעות גיל המעבר (נדודי שינה, גלי חום, עצבנות, מצבי רוח.) כד כה ניסיתי להסתדר עם תחליפים טבעיים ונטלתי פמארל של חברת טבע. לאחרונה חלה ירידה בהשפעת הפמארל ושוב החלו נדודי השינה וגלי החום, שמופיעים בתדירות ועוצמה גבוהות יותר בעיקר בשעות הלילה.ההתלבטות לגבי אביאנה נובעת בעיקר משום ש: 1. אני מעשנת. לא נטלתי גלולות למניעת הריון מחשש להיווצרות כרישי דם, סיכון שמופיע גם בעלון של אביאנה 2. אבחנו אצלי חשש לתפקודי כבד מוגברים שנמצא בתהליך בירור 3. הסיכונים שמופיעים בעלון התרופה (סרטן שד, פגיעה בכבד, שבץ מוחי, התקפי לב, שיטיון ועוד) הגניקולוג שלי מודע לכל הנ"ל ובכל זאת המליץ ליטול אביאנה. אם אין מניעה להשתמש באביאנה - האם צריך לעשות הפסקה בין הפאמרל והאביאנה, וכמה זמן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם כדאי לקחת אביאנה? - תגובה
ד``ר איתן פאר25/06/2012עישון ואסטרוגנים לא הולכים ביחד היות והניקוטין גורם לאסטרוגן להתפרק לחומרים העלולים להיות מסרטנים מגבירי קרישיות.
לכן את צודקת לגבי המנעות מאסטרוגנים כל עוד את מעשנת
האם באמת עדיף לך עישון על מניעת אלצהיימר ( המקבלת תפנית ותאוצה ניכרת עקב גלי חום)?
האם באמת עדיף לך עישון על מניעת אוסטאופורוזיס ( המוחמר ביותר במעשנות ונמנע ע'י אסטרוגן)?
האם באמת עישון עדיף לך על מניעת השמנה ( הנגרמת בהעדר פעילות הורמונלית).
האם עישון באמת עדיף לך על מניעת קמטים בעור, הופעת שיעור פנים, יובש נרתיקי, ירידה ניכרת בחשק מיני והעדר תגובה מינית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי לקחת אביאנה
רמית25/06/2012תודה על תשובתך. אין ספק שהעישון מיותר ומזיק. עובדת על זה ומקווה להיגמל בקרוב. אך השאלה שלי התייחסה לאביאנה. בהנחה שלא הייתי מעשנת - האם כדאי לקחת אביאנה לנוכח הנושאים האחרים שהעליתי - חשש לתפקודי כבד מוגברים וסיכונים הכרוכים בנטילת אביאנה, כגון: סרטן שד, פגיעה בכבד, התקפח לב, שיטיון, שבץ וכדומה. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם כדאי לקחת אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר02/07/2012כמעט ואין ממש בכל הטעונים הנ'ל. הורדת מינון האסטרון בחמישים אחוז ומינון הפרוגסטרון ב 80% מפחית משמעותית את תופעות הלואי שכלל לא קשורים למה שהעלת בשאלה אלא במקרים ייחודיים, ולכן חייבים להיות מנוסחים כך בעלון לצרכן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?