חרדה, הפרעות בשינה וקדם בלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה, הפרעות בשינה וקדם בלות
    רונית
    24/06/2012

אני בת 44, והמחזור שלי סדיר בדר"כ. בשנה האחרונה ירדה איכות השינה שלי ואני מתעוררת לעיתים קרובות או בשעות המוקדמות של הבוקר ולא מסוגלת לחזור לישון. התופעה ברורה יותר מיד לאחר הביוץ או כשבועיים לפני הוסת. כמו כן אני סובלת מתחושת מתח וחרדה בתקופה זו. בבדיקות ביום החמישי של המחזור התוצאות היו: FSH 14.5 LH 6.9 בעבר טופלתי בסיפרלקס והרגשתי טוב יותר, אך הליבידו היה ממני והלאה. התחלתי לאחרונה טיפול בחרדה עם SNRI אך במקום הקלה אני מרגישה הרעה ברורה במצב, עד כדי כך שהרופאה המליצה לי לקחת כדורי הרגעה בשביל לישון טוב יותר. קשה לי מאוד עם המלצה זו ותחושת הבטן שלי אומרת שאני צריכה להפסיק את הטיפול בתרופות פסיכיאטריות (שרק תופח...) ולבדוק האם הבעייה קשורה לחוסר איזון הורמונאלי. מעצם קיום התופעה בשבועיים האחרונים של המחזור אני משערת שהרקע הוא הורמנלי ותוהה האם טיפול הורמונלי חילופי כגון EVIANA יכול לעזור לי. תודה, רונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חרדה, הפרעות בשינה וקדם בלות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    25/06/2012

את לא זקוקה כלל לטיפול הורמונלי חלופי היות ומבחינה הורמונלית את כלל לא בגיל המעבר
    את כן צודקת בהקשר לשינויים הורמונליים מחזורים- כגון לפני מחזור ואחרי מחזור_ המשפיעים עליך
    במידה ואת לא מעשנת אני מציע לך גלולות למניעת הריון במינון נמוך ביותר , ברץף וזה יכול מאד להיטיב עימך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת

רונית
    25/06/2012

מה ההבדל בין אביאנה לבין גלולות למניעת הריון? רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, ושאלה נוספת - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/06/2012

אוויאנה זה טיפול הורמונלי חלופי שמבחינה ביולוגית ופארמקולוגית מכיל סוגים אחרים לחלוטין של הורמונים שפעילותם הביולוגית בערך 1/16 מזו של גלולות ואינם מסוגלים למנוע ביוץ אלא לגרום לדימומים במידה ויש עדין פעילות הורמונלית של השחלות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו