שאלה לדר' פאר בבקשה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לדר' פאר בבקשה
    יעל
    27/06/2012

כתבתי לך בעבר, להזכירך בת 46 מחזור שאיחר בכ-3 שבועות והגיע בדימום חזק, הסברתי לי שמדובר במחזור ללא ביוץ לכן היה גודש בחזה ודימומים, המלצת על דופסטון למשך 10 ימים, התיעצתי עם הרופא שלי שגם המליץ על דופסטון, כ-6 ימים לאחר סיום הכדורים קיבלתי מחזור מאוד חלש שנמשך כ-4 ימים אך הגודש בחזה לא ירד, אתמול שבוע בדיוק אחרי שכבר הייתי נקיה שוב התחילו קצת הפרשות ורודות והתכווצויות חלשות בבטן, זה נראה כמו המחזור שהיה אחרי הדופסטון, אלא שעכשיו הגודש בחזה ממש ירד.. האם זה נשמע לך שכיח? קצת נבהלתי שראיתי שוב הפרשות ורודות, האם זה נחשב גם מחזור? תודה רבה וערב נעים!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדר' פאר בבקשה

הוספת תגובה

• שאלה לדר' פאר בבקשה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    28/06/2012

דימום רחמי יכול להיות בעקבות ביוץ, ללא בעקבות ביוץ, כתגובה לתרופות, עקב מיומות או פוליפים ועוד .
    כלומר לא כל דימום נחשב "מחזור"
    בגילאים 45-50 מתחילים שיבושם בפעילות ההורמונלית הגורמים לאיסדירות בדימומים
    אין לך מה להתרגש מתופעה טבעית זו.
    יתכן מאד שבעקבות הטיפול עכשיו יחזרו מחזורים סדירים.
    גטדש בשדיים זו תופעה פיזיולוגית הקשורה בשינויים הורמונליים ובעיקר ביחש אסטרוגן/ פרוגסטרון המשתנה עם השנים ככל שמתקרבים לגיל 50 ולכן לקראת גיל זה מופיע הגודש הניכר בשדיים. שוב תופעה תקינה ולא קשורה לכל פתולוגיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה רבה

יוד
    28/06/2012

תודה רבה כמו תמיד על התשובה המפורטת.. אני תוהה אם היה ביוץ בזמן לקיחת הדופסטון..? האם כדאי להבדק במידה והדימומים מתחזקים? כי בינתיים זה קצת התחזק ויש התכווצויות ברחם, ושוב יישר כח על העבודה המצויינת שאתם עושים בפורום זה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ושוב תודה רבה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    02/07/2012

לעתים פרוגסטרון - כגון גדור הדופסטון שלקחת- אכן יכול לגרום לביוץ.
    אבל מה שמשנה זה האם עתה יחזרו המחזורים להיות כפי שהיו. הזמן יגיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו