מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפול הורמונלי ודמנציהשירלי04/07/2012
ד"ר נכבד שלום רב!
כאחד שמתעדכן כל העת במחקרים חדשים על הטיפול ההורמונלי החלופי, הייתי מעוניינת לשאול אותך לגבי הקשר בין טיפול כזה בגיל המעבר לבין הופעת דמנציה בגיל מבוגר. עד כה קראתי וידעתי כי דווקא טיפול הורמונלי בגיל המעבר מונע הופעת דמנציה ומשפר את התפקוד הקוגנטיבי: זיכרון, ריכוז וכו'. והנה לאחרונה קראתי מחקר שאומר שדווקא טיפול הורמונלי בגיל המעבר מעמיד את האישה בסיכון רב להופעת דמנציה בגיל מבוגר. האם תואיל לעשות לי סדר בדברים?
שאלה שנייה וחשובה: בגלל הפחדות כמו זו ואחרות, הפסקתי לקחת את הטיפול ההורמונלי (מדבקות) למשך שנה. אני לא יכולה לומר שסבלתי מאד באותה שנה אבל מצד שני ההרגשה שלי היא כי אני חיה כל הזמן ליד. אני לא ממש מרוכזת, השינה שלי אינה טובה, המחשבה אינה חדה וכמו ענן של דיכאון קל מרחף עלי. האם יש קשר בין הפסקת הטיפול לתופעות הנ"ל? האם אוכל לחזור לטיפול ללא בעיה?
אודה לך על תשובותיך.
המשך יום טוב!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי ודמנציה - תגובה
ד``ר איתן פאר04/07/2012יש שתי פאזות של טיפול
הפאזה הראשונה , המיידית, עם סיום המחזורים והופעת גלי החום מונעת גם מונעת ומפחיתה משמעותית דמנטיה ואלצהיימר בעתיד ( ולכן זה נקרא חלון ההזדמנוניות לטיפול הורמונלי), מוכח ומקובל שכן יש קשר מאד הדוק ובסיסי בין גלי חום, שאז נמנעת אספקת דם למוח, ובין שיכחה, דמנטציה ואלצהיימר בעתיד.
לעוןמת זאת, נשים עם חסימות חלקיות של כלי דם על רקע משקעים טרשתיים, לקיחת הורמונים יכולים לשחרר פירורים מאותם משקעים ולשלוח אותם במורד זרם הדם. הם מגיעים למוח וגורמים לחסימת אספקת דם מאזורים שונים במוח ומסכנים את האישה הן באירועים וסקולאריים מוחיים והן באלצהיימר על רקע בעדר אספקת דם תקינה - ושוב אותו חלון הזדמנויות שהזכרתי.
ולגביך, במידה ודופלר אולטראסאונד של עורקי הצואר מוכיח שאין לך עדין רבדים טרשתיים המיצרים את עורקי הצואר , הרי שאת יכולה, ואף רצוי, לחזור למדבקות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסופונקטו?רה לטיפול בתופעות גלי חו
לריסה07/08/2012ברצוני לשתף את כל הנשים הסובלות מגלי חום הנובעים מגיל המעבר בטכניקת לחיצות שלמדתי לאחרונה והפליאה בתוצאותיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרסופונקטו?רה לטיפול בתופעות גלי חו - תגובה
ד``ר איתן פאר08/08/2012הנסיון בספרות העולמית וב40 שנות נסיון קליניות שולל לחלוטין את ההערה והעצה שלך
היות וגלי חום חולפים לבד, או חולפים זמנית וחוזרים או הינם בעוצמה נמוכה שכל מה שיעשה יעזור
ולכן נא לא להשתמש בפורום רפואי זה לעידוד או הפצה של אמנות דעות ומחשבות שאין מאחוריהן כל בסיס רפואי עובדתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?