גיל המעבר ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר ?
    מיכל
    18/07/2012

אני בת 48.5 לפני כ 6 שנים היו לי מחזורים איומים ( המון דימום ) ואז התחלתי לקחת יסמין . זה סידר לי את המחזורים אבל לפני כ חצי שנה הפסקתי בגלל הגיל ובשביל לנסות לראות מה מצב המחזורים . היה בסדר עד המחזור האחרון שהגיע אחרי יותר מחודשיים וכבר 6 ימים אני מדממת ( כל 4 שעות בממוצע אני מחליפה טמפון גדול ) . רופא נשים הפנה אותי לבדיקות הורמונליות ( לא קיבלתי עדיין תשובה ) ואני בפניקה מכמות הדם שאני מאבדת וחוסר התיפקוד בימים אלו .
    מה אפשר לעשות ? האם הדימום הזה לא מסוכן ? אני גם אציין שהמחזור ללא כאבים - מאד מוזר ... שבוע לפני קבלת המחזור הרופא עשה לי אולטסאונד ואמר שרירית הרחם מאד עבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר ?

הוספת תגובה

• גיל המעבר ? - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/07/2012

שלום לך
    את מתארת תופעה ידועה ביותר בתקופה הפרימנופאוזלית שבה יש הבשלת ביציות המפרישות אסטרון אבל אין תמיד ביוץ ולכן אין פרוגסטרון.
    התוצאה של תהליך זה שרירית הרחם מתעבה וגדלה ואז כאשר היא מתחילה להתקלף יש דימום רב מאד .
    הכלל לזכור בגניקולוגיה- כמות הדימום מהווה ביטוי לעובי רירית הרחם.
    יותר רירית= יותר דימום.
    ולכן מספר עצות-
    הראשונה- על תפסיקי גלולות עד שאת בת 50
    השניה- תקחי גלולות במינון נמוך- במקום יאסמין תקחי יאז.
    ולבסוף, ניתן להפסיק את הדימום הנוכחי ע'י שילוב של מכווצי רחם (= מטרגין) ביחד עם מייצבי קרישי הדם הקטנים המפסיקים דימום (= הקסקפרון), וניתן למנוע דימום כזה בעתיד הן ע'י גלולות והן ע'י פרוגסטרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו