מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בנושא כדורי אביאנהמיכל23/07/2012
שלום.. אני בת 46 וסובלת כבר כשנתיים מגלי חום והזעות..לפני שנה התחלתי לקחת כדורי אביאנה שניתנו על ידי רופא נשים..לקחתי אותן במשך חודש והפסקתי..גלי החום פסקו גם אחרי לקיחת הגלולות ליותר מחצי שנה! שאלתי היא..האם אפשר לקחת את הגלולות לתקופה מסויימת של חדשיים שלושה ואז להפסיק? האם חייבים לקחת את הכדור כל יום? או שניתן לקחתו פעם בכמה ימים? דרך אגב ששאלתי את רופא הנשים את השאלה הנ"ל..הוא ענה שאני אקח את הכדור יום כן יום לא...אבל אשמח לעוד חוות דעת.. תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא כדורי אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר23/07/2012התשובה מורכבת כמט כמו השאלה.
גלי-חום- מופיעים כבר בתקופת הפרימנופאוזה . פירושו של דבר שעדין יש פעילות הורמונלית, ולכן יהיו שבועות שבהם יהיו גלי חום ויהיו חודשים בהם לא יהיו גלי חום, הכל מותנה ביצירת הורמונים שחלתיים.
רצף לקיחת טיפול הורמונלי- תופעת הלואי העיקרית הידועה לנו כיום קשורה בעליה בשכיחלות טרומבוזות.
עליה זו יורדת לרמה ממוצעת של כלל האוכלוסיה לאחר מספר חודשים של לקיחת ההורמונים- ובלבד שנלקחו ברצף.
ולכן, הפסקות שרצף הלקיחה זו התחלה מחודשת של אותו סיכון כל אימת שמתחילים שוב. ולכן זה כלל לא ממומלץ.
יום-כן-יום-לא- ושוב לא מקובל מהסיבה שהזכרתי. ולכן האאויאנה למעשה מהווה פיתרון נאות היות ומה שעשו בתכשיר זה היה לרדת בחמישים אחוז ברמת האסטרוגן ובשמונים אחוז ברמת הפרוגסטרון לעומת התכשירים מהדור הקודם, ובלבד שיתאפשר לקחת אותם ברצף כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות בנושא אביאנה
מיכל23/07/2012תודה רבה על התשובה המפורטת :-) שאלה נוספת- האם 5 סיגריות ביום יכולות להוות סיכון משמעותי בלקיחת האביאנה? וכמו כן..אם אני עדיין מקבלת מחזור לפעמים..האם האביאנה תפריע לקבלת המחזור? ניסיתי לקחת נובופם אבל זה עשה לי כאבי ראש נוראיים.. יש משהו אחר שיכול להתאים לי? תודה וסליחה על ריבוי השאלות הנוספות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלות בנושא אביאנה - תגובה
ד``ר איתן פאר25/07/2012תגבלי עצמך ללא יותר משלוש סיגריות ליום. ניקוטין בדם גורם לחומרי פירוק של ההורמונים בכבד להפוך למסרטנים ולמעלי קרישיות.ולכן אוסרים שילוב של הורמונים וסיגריות- במיוחד גלולות למניעת הריון .
עד שלוש סיגריות ליום לא מצטבר ניקוטין שכן הוא מופרש .
כל עוד את מקבלת מחזורים, מתן טיפול רציף, כגון אוויאנה , שלא אמור לגרום לדימום, אינו מתאים היות ותתחיל עם דימומים בלתי סדירים.
למקרה זה עדיף נובופם או פרוגילוטון 21* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בטן נפוחה בגיל המעבר וכיצד ניתן למנוע
ליויאל - תופעת לוואי של הפרעות בראייה
פטריה ושימוש באגיסטאן ללא הועיל
הפרשות מרובות עם ריח והאם יש תכשיר שיפחית
חום קבוע ומתגבר איך מטפלים
הורמונים לפקטור ליידן 5
בת 33, אל ווסת, נובופם
מדבקות של אוורל קונטי ומה מתחילות להשפיע
מחזור ממושך טרום גיל המעבר בת 50 וחצי
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?