האם כדאי לעשות בדיקת AMH?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם כדאי לעשות בדיקת AMH?
    מעבר לאן?
    03/09/2012

אני בת 35 וכחודשיים ללא הופעת וסת. בחודשיים האחרונים מרגישה תשישות גדולה, כאבי ראש חזקים, סחרחורות, בחילות ובעקבותיהם גלי חום. חשבתי שאני בהריון, אבל לאחר שבדיקה ביתית יצאה שלילית עשיתי פרופיל הורמונלי, שמראה כי נכנסתי לגיל המעבר (FSH>150!). לפני שנה הפרופיל ההורמונלי שלי היה תקין לחלוטין. בחצי השנה האחונה חווה מתח ולחץ מרובה מאוד, וכן כחודש וחצי לאחר סיום דיאטה מהירה שבה ירדתי כ-7 ק"ג. לפי הרופא שלי אין מה לעשות והוא רשם לי הורמונים. אני מעדיפה לחשוב כי התוצאה הגבוהה היא תוצאה של אורח החיים לאחרונה. האם כדאי בכל זאת לעשות בדיקת AMH על מנת להחליט על המשך טיפול, או להמתין ולנסות לשנות את אורח החיים? האם כדאי לקחת את ההורמונים הללו בכל זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם כדאי לעשות בדיקת AMH?

הוספת תגובה

• האם כדאי לעשות בדיקת AMH? - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    03/09/2012

אם יש לך ספק על אמינות הבדיקה ניתן לבצעה שוב. אין טעם לבצע בדיקת AMH
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.

מעבר לאן?
    04/09/2012

אפשר בבקשה לשאול מדוע לא כדאי? חשבתי שבדיקת AMH נחשבת אמינה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ?

מעבר לאן?
    04/09/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך. - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    05/09/2012

בדיקה זו עשויה להוסיף מידע על רזרבה שחלתית במצבים גבוליים ולא ברות כה גבוהות של FSH.
    פרופ׳ תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו