אסטרוגן ורגשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרוגן ורגשות
    שירלי
    15/09/2012

מאז הגעתי לחדלון הווסת וככל שהשנים חולפות אני מרגישה גם איזושהי קהות ברגשות. בפשטות: אני פחות מרגישה, פחות חווה. הדבר הזה נעלם כלא היה כשאני לוקחת טיפול הורמונלי. שוב אני חוזרת לחוות חוויות, להרגיש. לחיות! אז לא אכפת לי אפילו אם זה אומר להיות פגיעה יותר וכאלה, זה הרבה יותר טוב מאשר להרגיש קהות ברגשות.
    האם תואיל להתחייס לקשר הזה ולחוות את דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטרוגן ורגשות

הוספת תגובה

• אסטרוגן ורגשות - תגובה

ד``ר איתן פאר
    19/09/2012

המון חומר בספרות המקצועית המאשר לחלוטין את האבחנה שלך לגבי עצמך.
    אציין רק מספר תופעות- שכולן קשורות בירידה ברמת אסטרוגן:-
    1- יש בחורות שתחת גלולות למניעת הריון במינון אסטרוגני נמוך ממש מרגישות תגובה דכאונית, אפטייה, חסר חדות חיים וחסר רצון לקיים יחסי מין.
    2- כל הנשים, ביום 3-4 לאחר הלידה, לאחר פינוי של שארית האסטרוגן שנוצר בשילייה מגופן, חוות תופעה שנקראית " עצבות שלאחר הלידה" - שאצל חלק מהן זה עלול להתפתח לדכאון שלאחר לידה, והתופעה חולפת תוך 12-24 שעות וקשורה ישירות לירדה חדה בכמות אסטרוגן בדמם.
    3- 48% מכלל הנשים בגיל המעבר מרגישות תופעה המיוחסת למצבי דכאון בדרגות שונות, והבאה לידי ביטוי בירידה בחיוניות, ירידה בספונטניות, חסר רצון לצאת מהבית, חסר רצון ליזום דברים ולהתחדש ועוד ועוד ועוד.
    כך שרק מתופעות אלו את יכולה ללמוד עד כמה את צודקת , וכל הכבוד לך שאת קשובה לגופך ונפשיך ועושה משהו בנידון.
    המשיכי בטיפול ההורמונלי ואיכות חייך תחייך אליך בחזרה.
    שנה טובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר פאר, אתה מלך!!!

שירלי
    19/09/2012

מאד עזרת לי בתמצות המחקרים שהבאת.
    אתה רופא מזן אחר.
    לצערי, הרבה רופאים, במקום להיות קשובים, פוטרים את החולים שלהם ב "אין קשר" ו"נדמה לכם".
    תבורך!
    שתהיה גם לך שנה מלאה כל טוב!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו