שימוש ב הורמונים זהים ביולוגית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שימוש ב הורמונים זהים ביולוגית
    alma
    30/09/2012

שלום לצוות

אודה להתייחסותכם לאור פרסומים שונים לנושא
    טיפול בתסמיני גיל המעבר באמצעות הורמונים זהים ביולוגית. הורמונים זהים ביולוגית (Bio Identical Hormones) מופקים במעבדה ממקור במעבדה ממקור טבעי, בעקר מצמחים (כגון בטטה), באופן כזה שהמבנה שלהם זהה במדויק למבנה ההורמונים אותם מייצר הגוף.
    האם יש מספיק מחקרים תומכים ?

האם עדיף להשתמש בנובופאם אביאנה וכו'
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שימוש ב הורמונים זהים ביולוגית - תגובה

ד``ר איתן פאר
    01/10/2012

כבר היו פניות בעבר בנידון וכבר הרחבתי את התשובה על כך.
    בתמצית הענין- האגודה האמריקאית לגיל המעבר הקימה צוות עבודה מיוחד שבדק את כל הטענות, המחקרים והבקרה על הטענות שמעלים המשווקים.
    יש כמה וכמה סתירות מדעיות מאד קריטיות המוסתרות ולא מובאות לקהל.
    הדוגמא הקלאסית היא שמולקולה ביוכימים תספג או לא, תפעל או לא, בהתאם למספר גורמים ביולוגיים קריטיים- למה היא קשורה, ואיך זה משפיע על ספיגה, ואיך זה מתפרק מהחומרים אליהם היא נספחת, ואיך מסוגלים קולטני אברי המטרה לקלוט את אותן מולקולות להיות מופעלים על ידם.
    על מרבית התשובות לשאלות מאד קריטיות אלו התשובה שלילית לגבי מוצרים המוגדרים כבעלי "זהות ביולוגית"
    כמו כן, מחקרים מבוקרים שלא מומנו או בוצעו ע'י יצרני התכשירים, לא תמכו בפירסומים שלהם.
    המסקנה היתה להזהיר את הציבור מאותם תכשירים שלא נבדקו מדעית
    יש לציין שישנן תרופות המופקות מצמחים, כגון סוג מסוים של פרוגסטרון, המשווק בארץ תחת השם אוטרוגסטאן, שעברו את סף המחקרים ואושרו ע'י ה- FDA וגם בארץ ויעילותם מוכחת.
    עדין לא הופק סוג כזה של אסטרוגן.
    לגבי החלק השני של השאלה, נשימוש בתכשירים המשווקים בשוק- עליהם יש מחקרים, בקרה, פיקוח וידע רב וכל רופא גיל המעבר מכיר אותם ןישמח ליעץ לך לגבח אופן השימוש בהם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה של סרטן השד עזרה

רותי
    27/10/2012

שלום
    אני בת חמישים כבר שנתיים עם גלי חום נוראים שתי אחיותיי נפטרו עקב סרטן השד אני נמצאת במעקב לאחרונה עשיתי בדיקה גנטית ואין לי את גן הסרטן הספציפי שחיפשו רופא נשים נכנע ונתן לי לויאל אבל הרגשתי נפוחה ועקצוצים ברגליים כשניגשתי לרופא אחר הוא הפסיק לי את הלויאל ואמר לי שזה סטרואיד ואני אמשיך להתנפח אז ביקשתי משהו אחר והוא לא מוכן לתת לי עם ההיסטוריה המשפחתית שלי מה לעשות כרגע אני מטופלת עם ויטוקלציק ונר הליילה שזה צמחים מזה חודש כבר יש לי גלי חום בקטנה כזה פעמים ביום אבל אני מפחדת שזה יחזור שוב פעם בגדול אנא אני מבקשת עזרה דחוף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסטוריה של סרטן השד עזרה - תגובה

ד``ר איתן פאר
    27/10/2012

המחקר האחרון שיצא בדיוק לפני שבועיים, ועורר הדים רבים מאד בעולם המדעי, שוב מוכיח את ההיפך ממה שהרופא שלך אמר לך.
    אסטרוגן בלבד מוריד ( ואני מדגיש שוב ושוב- מ-ו-ר-י-ד !!! את הסיכוי לחלות בסרטן שד משמעותית ביותר.
    כלומר, אין לנו שמץ של מושג האם את עתידה לחלות בסרטן שד, ונתפלל כולנו בשבילך שלא ולא.
    אבל ישנה דרך מאד מועילה למתן האסטרוגן עבורך:-
    להכניס לרחם התקן מירנה, המגן על רירית הרחם מפני השפעת האסטרוגן ( זה כלול בסל הבריאות ובאינדיקציה הרפואית למטרה זו), ואז ניתן לתת לך אסטרוגן בלבד ללא חשש, במינון נמוך, מדבקה או כדור, לפי העדפתך, לאורך שנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו