גיל המעבר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גיל המעבר
    ג'ודי
    01/10/2012

שלום, אני בת 50,בריאה,מזה מספר שנים אני סובלת מתופעות גיל המעבר: הזעה ביום ובלילה,שינה טרופה,קושי להרדם,בערה בלתי פוסקת. ניסיתי הכל כדי להמנע מלקיחת הורמונים: זרעי פשתן{שעזרו לי מאד עד כה},דיקור{שעזר עד כה וכעת פחות},ספורט פעמיים בשבוע .כעת אני במין בערה תמידית,לא ישנה טוב,מזיעה בלי הפסקה,צריכה להתקלח המון פעמים ביום,עייפה,יובש בנרתיק וצריבה,חסרת אנרגיה ומצברוח,יש לי כאבים איומים בכפות הרגליים{אינני יודעת אם זה קשור}. רגע לפני בקשת הורמונים,היש עוד מה לעשות?שמעתי וקראתי על ההורמונים הזהים ביולוגית. קראתי את תשובתך בהמשך.
    אני ממש מיואשת ואובדת עצות!
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• דבר נוסף

ג'ודי
    01/10/2012

שכחתי לציין עברתי אבלציה,עקב דימומים קשים לפני כ6 שנים.ללא מחזור מעל שנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף - תגובה

פרופ` יונה תדיר
    01/10/2012

אין קשר בין האבלציה (הרס רירית הרחם עקב דימומים) אות עברת לבין תלונותיך הנוכחיות.
    תחליפים למיניהם לעיתים עוזרים לפרק זמן מוגבל ולעיתים לא. עליך לפנות לרופא/ה המתמחה בתחום גיל המעבר ובמידה ואין לך גורמי סיכון סביר להניח שתהני מאד מהשימוש בהורמונים. אין סיבה לחשוש.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו